x

Sarajevo postalo glavni BJJ centar Balkana! (GALERIJA)

Uspješno je realizovan drugi po redu međunarodni turnir iz brazilske jiu jitsue “BJJ East European Open Championship Sarajevo“, održan u subotu 10. marta 2018. godine u Dvorani “Mirza Delibašić“ u Sarajevu.

Sjajnom organizacijom, visokom posjećenošću, medijskom i sponzorskom podrškom, kao i odličnim borbama Sarajevo je zasluženo zauzelo tron glavnog BJJ centra na Balkanu.

Akademija borilačkih vještina “Bushido“ Sarajevo, u saradnji sa supervizorom Bojanom Mirkovićem, je uspješno organizovala ovaj turnir, na kojem je učešće uzelo 260 takmičara i takmičarki iz 10 zemalja: Njemačke, Austrije, Italije, Jordana, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Sudilo se po zvaničnim IBJJF pravilima, a takmičari su bili raspoređeni u IBJJF težinske kategorije, kao i u kategorije juvenila, seniora i mastera. Vrhunac turnira su bile borbe u apsolutnoj kategoriji. Svoje učešće na turniru ostvarili su kako takmičari kojima je ovo bio prvi nastup na turniru, tako i osvajači svjetskih i europskih medalja.

Za najbolji tim turnira proglašen je Team Union BJJ Mirković, čiji je dio i Akademija borilačkih vještina Bushido Sarajevo, pobjednici apsolutne kategorije su Bruno Vuksan iz BJJ kluba CH Zadar (kategorija smeđih pojaseva), Benjamin Šehić iz Arena Bedem Team-a (kategorija plavih pojaseva) i Jakov Jović iz kluba Checkmate Zadar. Najinspirativniji borac na turniru i uzor svim ljubiteljima borilačkih vještina je Omar Bojčić iz BJJ kluba Pound for pound Sarajevo. Omar iako lišen vida, ravnopravno učestvuje po drugi put na turniru i postao je primjer i simbol inkluzije.

Kontinuitet napretka u organizaciji

„Drago nam je da smo Sarajevu poklonili turnir kakav ovaj grad zaslužuje. Sarajevo je uvijek odlikovala gostoljubivost i dobra organizacija. Drago nam je da smo za kratak period uspjeli napraviti najkvalitetniji turnir u regiji.

Ovim turnirom želimo ostvariti naše dugoročne ciljeve, a to je popularizacija sporta i zainteresovanost djece i mladih za treniranje istog, kao i organizacija respektabilnog turnira na regionalnom i europskom nivou.

Moramo se zahvaliti svima koji su doprinijeli da se ovaj turnir održi, BJJ klubovima iz 10 zemalja koji su uzeli učešće, sponzorima, koji su zahvaljujući društvenoj odgovornosti po drugi put omogućili da vidimo najbolje borce regije u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Hvala svim medijima na podršci koju nam pružaju tokom cijele godine dana, kao i gledaocima, koji su pratili ovaj turnir. Bez medijske podrške ne bismo uspjeli u ciljevima promocije pozitivnih vrijednosti i povećanju interesa za ovaj globalno zanimljivi sport.

Za narednu godinu planiramo još više takmičara, bolje nagrade i kontinuirani napredak organizacije. Idemo dalje.“ izjavio je Adi Kljaho, jedan od organizatora turnira i pomoćni trener Akademije “Bushido“.

Foto: Mirnes Mašić/Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.