x

Pirova pobjeda Širokog Brijega

Sarajevo preživjelo opsadu svog gola na Pecari, pehar Kupa BiH putuje na Koševo!

Nakon pobjede Sarajeva od 3:0 na Koševu u prvom meču finala Kupa BiH, rijetki su očekivali posebno zanimljiv meč u revanšu. Ipak, na Pecari je viđena dosta dobra utakmica prije svega zbog otvorene igre domaćih. Široki je slavio sa 1:0, ali to nije bilo dovoljno, pa je Sarajevo došlo do trofeja.

Utakmica je počela solidnom šansom za Široki u trećoj minuti nakon šuta Stipe Markovića, ali je loptu koja je i okrznula jednog fudbalera Sarajeva uspio zaustaviti golman gostiju Kovačević.

Nakon perioda mirnije igre, u 19. minuti je viđena velika šansa za Široki. Ipak, prečka je spriječila Enina da pogodi za 1:0.

Četiri minute kasnije Široki je ipak stigao do vodstva. Bagarić se našao oči u oči sa Kovačevićem i nekako uspio pogoditi za 1:0.


Moglo je Sarajevo uzvratiti samo dvije minute kasnije, ali je Bilobrk sjajno zaustavio Kurdićev pokušaj glavom.

Široki je u 38. minuti imao dobru šansu za drugi gol, ali je Bagarićev šut otišao preko gola.

Na odmor se otišlo vodstvom Širokog od 1:0, a otvaranje nastavka je donijelo pritisak na gol Sarajeva kakav Musemićevi izabranici odavno nisu iskusili.


U 49. minuti se Bagarić našao u stopostotnoj prilici, ali je Kovačević sjajno intervenisao. Novi opasan pokušaj prema golu Sarajeva je viđen samo par minuta kasnije, ali je ponovo briljirao Kovačević.

Široki je jako blizu drugog gola bio i u 55. minuti. Ćorić je uhvatio volej, ali je ponovo prečka osujetila Širokobriježane.

Domaći su nastavili napadati, a Sarajevo se nastavilo braniti.


Bagarić je našao u dobroj šansi u 66. minuti, ali nije uspio pogoditi okvir gola Sarajeva.

Igrala se 73. minuta kada je mladi Kurdić žestoko startovao na Ćorića i zaradio direktan crveni karton (već je imao žuti) ostavivši tako Sarajevo sa desetoricom.

Ipak, nakon što su ostali sa igračem manje fudbaleri Sarajeva su uspjeli smiriti ritam utakmice i pružiti priliku svojoj odbrani da predahne.


Moglo je Sarajevo u 86. minuti riješiti dileme oko osvajača Kupa. Sijevnula je brza kontra, Tatar se lijepo oslobodio čuvara u prijemu i pokušao lobovati Bilobrka, ali je lopta otišla pored gola.

Do kraja je ostalo 1:0 za Široki, pa je Sarajevo zbog ubjedljive pobjede u prvom meču finala stiglo do trofeja Kupa BiH.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.