x

NOGOMET

Sarajevo priredilo novo razočarenje navijačima, Sloga nosi bod sa Bilinog polja

Fudbaleri Sarajeva nakon dvije vezane pobjede priredili su novo razočarenje navijačima. Bordo tim je na Bilinom polju u Zenici odigrao samo 1:1 protiv dobojske Sloge uz brojne propuštene prilike.


Krenulo je Sarajevo ofanzivno od samog starta, a prvu priliku imao je Dal Varešanović već u prvoj minuti. Našao se između nekoliko fudbalera Sloge u kaznenom prostoru, ali je šutirao pored gola.

Ipak, nakon inicijative Sarajeva, sjevnula je kontra gostiju. Stevanović je pobjegao Iliji Martinoviću i šutirao, ali je Dizdarević sjajno odbranio.

U osmoj minuti prijeti Hamza Čataković na drugoj strani. Šutirao je sa nekih 15 metara, ali lopta odlazi preko gola.

Inicijativu Sarajeva krunisao je Frances Kyeremeh svojim prvijencem u dresu Bordo tima. Radović je sjajno uposlio Varešanovića koji šutira, golman Sloge brani, a odbijenu loptu u mrežu šalje Kyeremeh.

U 25. minuti prijete fudbaleri Sloge. Starčević je šutirao sa nekih 20 metara, ali Dizdarević sjajno brani.

Tri minute kasnije prijetio je Ziljkić. Nekoliko sjajnih driblinga za omalenog Pazarca, lijepo se namjestio i šutirao, ali je golman Gučmazov još bolje intervenisao.

Igrala se 30. minuta kada je golu protivnika zaprijetio iskusni Avdija Vršajević sa nekih 30 metara, ali je lopta otišla visoko preko gola.

Tri minute kasnije prijetio je i Ilija Martinović, ali je lopta otišla preko gola.

Drugo poluvrijeme donijelo mnogo uzbuđenja

Na startu drugog dijela hladan tuš za Sarajevo. Igrala se 47. minuta kada je Stevanović povukao sjajnu kontru, uposlio Dadića koji sa 15 metara sjajno pogađa suprotni ugao gola Belmina Dizdarevića.

Moglo je Sarajevo ekspresno uzvratiti, samo tri minute kasnije. Ruski golman je loše izboksovao loptu, ona došla do Čatakovića koji loše šutira na prazan gol i velika prilika za Bordo tim odlazi u nepovrat.

U 60. minuti nova velika šansa za Sarajevo. Ziljkić je šutirao, Gučmazov odbranio, Kyeremeh ponovo naletio na odbijenu loptu, ali ovoga puta šutirao direktno u Gučmazova.

Pet minuta kasnije ponovo prijeti Čataković. Ponovo je pokušao sa distance, ali je lopta otišla preko gola.

Gruzijac Guliashvili mogoa se proslaviti u 70. minuti. Brazilac Oliveira mu je sjajno prebacio loptu, a Guliashvili sa tri metra prebacuje prazan gol.

Nova velika prilika za Sarajevo u 78. minuti susreta. Daniel Avramovski je primio loptu na lijevoj strani, neometano šutirao, ali dosta neprecizno i lopta je otišla pored gola.

Minut kasnije novi zicer za Bordo tim. Lijepo su kombinovali Ziljkić i Oliveira. Brazilac proigrao povremenog reprezentativca BiH, ovaj šutirao, ali je Šaula blokirao i lopta otišla u korner.

Novi veliki promašaj fudbalera Sarajeva zabilježen je u 84. minuti susreta. Almedin Ziljkić je uputio sjajan centaršut, golman Gučmazov zaplivao, a Brazilac glavom šutirao preko gola.

U 88. minuti pokušao je i Adnan Džafić. Pokušao je iznenaditi ofanzivac Sarajeva golmana Sloge sa nekih 25 metara, ali je lopta otišla pored stative.

Postigao je Bordo tim pogodak u šestoj minuti sudijske nadoknade, ali je on poništen zbog prekršaja.

Sarajevo je tako opet napravilo korak unazad u borbi za Evropu i zauzima 6. poziciju sa 36 osvojenih bodova. Sloga je 11. sa 24 boda.


Izvor: n1info.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.