x

Premijer liga bih

Sarajevo rutinski savladalo Mladost, Tatar i Resić briljirala

Nogometaši Sarajeva su rutinski savladali Mladost na stadionu "Asim Ferhatović Hase" rezultatom 4:0 u okviru drugog kola Premijer lige BiH, a susret su obilježili Benjamin Tatar i Ševkija Resić.

Trener Sarajeva Husref Musemić je promijenio sastav u odnosu na duel protiv Atalante u četvrtak, a prvu priliku na meču vidjeli smo u 11. minuti susreta. Resić je ubacio sa desne strane, golman gostiju Velić ispušta loptu na nogu Handžiću, no napadač Sarajeva sa samo tri metra promašuje čitav gol.

Sarajevo je nastavilo s napadima, a to je krunisano u 22. minuti. Slobodan udarac sa 20 metara izveo je Resić, Velić odbija loptu koja dolazi do Tatara, on šutira, a lopta kroz ruke golmana Mladosti završava u mreži za 1:0.


Bordo tim je udvostručio prednost u 38. minuti, a strijelac je ponovo bio Tatar. Nakon velike gužve u kaznenom prostoru odbrana gostiju nije uspjela izbaciti loptu na vrijeme, a Resić je asistirao Tataru koji pogađa za 2:0.

I na početku drugog poluvremena viđena je ista situacija kao u prvom dijelu susreta. Sarajevo je napadalo, a prvu ozbiljniju priliku u nastavku imalo je u 55. minuti kada je šutirao Resić, a Velić odbija loptu u korner.


Sredinom drugog poluvremena i Mladost se otvorila, te je u nekoliko navrata pokušala stići do pogotka, ali šutevi Welbecka, Mujagića, Guzine i Mišića nisu završili iza Pavlovićevih leđa.

Sarajevo je pustilo goste da se "ispušu", a potom je iz brze akcije postiglo pogodak u 78. minuti. Handžić je ubacio s lijeve strane, a Resić šalje loptu u mrežu za 3:0.


Konačnih 4:0 postavio je Handžić na Bekićevu asistenciju u 90+2. minuti susreta.

Naredni izazov za Bordo tim je uzvratni susret drugog pretkola Evropske lige na istom terenu protiv italijanske Atalante u četvrtak (20:15). Podsjetimo, rezultat prvog susreta je bio 2:2.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.