x

Zna se kakvu ponudu su mu dali

Sastanak Alemanyja i Dembeleovog agenta trajao tri sata, situacija se drastično promijenila

Ousmane Dembele još uvijek nije donio odluku gdje će igrati naredne sezone.

Dembele je u januaru odbio ponudu Barcelone da produži ugovor zbog čega ga je katalonski klub htio prodati, ali je francuski napadač odbio sve ponude koje je dobio u zimskom prelaznom roku.

Čak je nekoliko utakmica bio na tribinama zbog toga, ali ga je Xavi na iznenađenje svih vratio u sastav i to je bio pun pogodak jer Dembele igra u sjajnoj formi.

Poznato je da je Dembele odbio ponudu Barce za novi ugovor jer je tražio dosta veću platu, ali su iz kluba poručili da mu to sada ne mogu dati zbog svih finansijskih problema u kojima se nalaze.


I Dembeleov agent Moussa Sissoko je bio razočaran i nagovarao je svog klijenta da promijeni klub jer bi on u tom slučaju dobio nevjerovatan bonus u iznosu od 15 miliona eura.

Iako se činilo da će Dembele na ljeto da napusti Barcelonu ponovo se sve preokrenulo. Nakon što je počeo igrati i osjećati Xavijevo povjerenje Dembele je izrazio želju da ostane.

Poručio je čelnicima Barcelone da je zainteresovan da produži ugovor, a Katalonci su odmah reagovali. Mateu Alemany je jučer putovao u Maroko na sastanak s Dembeleovim agentom gdje su ponovo pričali o novom ugovoru.


Španski mediji prenose da je Barcelona ponudila iste uslove kao i ranije, ali uz obećanje da će plasta znatno rasti iz sezone u sezonu kako se budu finansije sve više stabilizovale.

Sastanak Alemanyja i Sissoka je trajao čak tri sata, ali još uvijek nije poznato da li je bilo nekog pomaka. Barca je svoju ponudu predstavila, a sada je na Dembeleu da odluči da li će ostati ili otići iz kluba na ljeto.

Ipak, u Barci su sada dosta više optimistični nego prije nekoliko mjeseci jer je sam Dembele tražio nove pregovore i pokazao ogromnu želju da ostane u katalonskom klubu.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.