x

Savjeti nutricionista: 4 namirnice koje možete kupovati bez griže savjesti

Za one koji žele smršati najveći izazov je kupovina namirnica, pa čak i ako su one zdrave, jer u moru izbora često niste sigurni za šta se odlučiti. Zato ćemo s vama podijeliti top 4 namirnice koje su na vrhu šoping liste svih nutricionista, a koje će vam sigurno pomoći u misiji gubitka kilograma.

Kokice

Ko bi rekao da kokice zapravo mogu pomoći u gubljenju težine? Kada s njih skinete višak maslaca, ulja i soli kokice zapravo mogu biti odličan snack kojeg uvijek trebate imati u kući. “Gole” kokice imaju samo 30 kalorija po šoljici, a također sadrže antioksidanse koji mogu pomoći u prevenciji bolesti srca i nekih vrsta raka.

Kukuruzne tortilje

One su sjajna alternativa hljebu. Zapravo, uvijek su bolja opcija od hljeba jer sadrže malo kalorija, masti i šećera, a visok nivo vlakana.


Gljive

Gljive su nešto što svakako želite staviti u vašu korpu. Naime, jedna šoljica gljiva sadrži samo 15 kalorija, a osim toga imaju i zdravstvene prednosti za vaše tijelo. Poznato je da umanjuju rizik od mnogih bolesti kao što su dijabetes i bolesti srca.


Špinat

Postoji razlog zašto je Popaj uvijek nosio limenku špinata sa sobom! Lisnato povrće, poput špinata, poznato je da povećava energiju i vitalnost. Uz to je vrlo bogato željezom i vitaminima koji pomažu ojačati kosti i izgraditi imunološki sistem. Jedan obrok sadrži samo 23 kalorije – pa šta čekate?


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.