x

Savjeti za sretan brak

Uprkos čestom mišljenju, biti u braku ne znači – “podnositi” nekog i podnositi teret svoje greške.

U nastavku čitajte jednostavne savjete kako da brak učinite sretnim…

#1 Pokažite posvećenost

Prva na listi stvari koja dijeli sretan od nesretnog braka jeste posvećenost. Vrijeme koje ulažete u vezu, promišljene riječi i dobra djela doprinose dubljoj povezanosti između vas i vašeg partnera. Umjesto da tek kraičkom oka primijetite da se vaš dragi vratio kući s posla, poželite mu dobrodošlicu, recite koliko vam je nedostajao, poljubite ga i zagrlite, pitajte kakav mu je bio dan. Pokažite zainteresovanost. U toku dana takođe, ne treba da budete stranci koje se po osam i više sati ne sjete jedno drugog. Nekoliko lijepih poruka može znatno da popravi raspoloženje.


#2 Budite pozitivni kada je teško

Zapamtite vaša uloga u vašem timu je važna, a postaje još važnija kada vaš partner prolazi kroz težak period. U tom slučaju vi trebate da pronađete način da stvari predstavite u pozitivnom svjetlu. Čak i ako ne postoji stvarno pozitivna strana, vaše utješne riječi su snažnije od bilo kog tereta koji je život stavio pred vašeg partnera. Zagrljaj, rame za plakanje kao i podrška kada je njajteže učiniće da vaš partner prema vama osjeti duboko poštovanje.

#3 Učinite vaše vrijeme prioritetom

Zbog svakodnevnih obaveza, posebno onih koji uključuju brigu o djeci, vrlo je teško pronaći vrijeme za druženja u dvoje. U najmanju ruku roditelji male djece se osjećaju sebično kada provode vrijeme bez svoje djece, ali ne treba da bude tako. Vrijeme koje možete da izdvojite i posvetite jedno drugom je upravo ono koje vam je prijeko potrebno kako bi vaš brak bi snažan i stabilan. Djeca će biti mnogo sretnija kada uz sebe imaju sretne roditelje koji se vole i uživaju u svom braku.


#4 Nađite način da imate svoj život

Iako vi imate vaš život, neophodno je da imate te male sitnice koje radite nezavisno od partnera. Ovo svakako ide lakše od ruke mlađim parovima koji nemaju djecu, ali čak i kada djeca postanu dio te slike, to nije razlog da zanemarite svoje društvo, hobije koje volite i sve drugo što je svojstveno samo vama. Na kraju dana, imaćete uvijek nešto novo da podijelite sa voljenom osobom, što je važno da održavanje interesantnog odnosa.

#5 Budite najveći navijač voljenoj osobi

Jedna od stvari koja je svojstvena osobama u sretnom braku je ta što oni nikad drugima ne govore loše o svojoj voljenoj osobi. Čak ni najboljoj drugarici. Štaviše iz njihovih usta čuju se samo riječi hvale koje opisuju trud i uspjeh date osobe. Takođe za svoj uspjeh uvijek će zahvaljivati svojoj voljenoj osobi koja je preuzela na sebe vođenje kuće i odgajanje djece da bi on/ona slijedila svoje snove. Budite dakle najveći navijač svoje voljene osobe.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.