x

Mirisno janjeće pečenje

Savršen ručak kojim ćete svakog oduševiti

Janjeće pečenje oduševit će ljubitelje klasične kuhinje, ali i gurmane sklone eksperimentiranju. Uz začinsko bilje i ostale zamamne sastojke recepta izvući ćete ono najbolje iz janjetine.

Sastojci:

1,5 kg jagnjećeg karea

2 čehna bijelog luka

2 karanfilića

3-4 grančice ruzmarina

ulje po potrebi

so po ukusu

Priprema:

1. Zarežite meso sa obje strane svake kosti i još malo duž kostiju da dobijete udubljenje u koje ćete staviti nasjeskani bijeli luk, karanfiliće i grančicu ruzmarina.

2. Meso posolite i čvrsto omotajte koncem.

3. Ispržite na ulju da dobije boju sa svih strana, odlijte ulje i dolijte vodu, pa stavite da se peče oko 1,5 sat u rerni prethodno zagrijanoj na 180 stepeni.

4. Tokom pečenja češće prelivajte sokom u kojem se meso peče.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.