x

Savršena samoizolacija: Privatna ostrva na prodaju

Brojni bogati ljudi širom svijeta imaju nekretnine na sve četiri strane – bilo da se radi o luksuznim stanovima, vikendicama, velelepnim vilama ili posjedima koji više asociraju na raskošna odmarališta. Ipak, sve ovo djeluje suvislo, onda kada se pomenu privatna ostrva, koja su privilegija manjeg broja ljudi.

Bilo da se radi o malenom komadu zemlje nadomak Belizea ili veličanstvenom ostrvu u blizini Tajlanda, privatna ostrva dolaze u mnogim dimenzijama, oblicima i sa različitim cijenama. Činjenica je da je kupovina privatnog ostrva i razvoj nekretnina na istom ozbiljna i pozamašna investicija i vremena i novca.

Victor Island Escape, Australija — $2.5 miliona

Na samo šest minuta vožnje helikopterom od Kvinslend regije Australije, ovo ostvo ima zavidnu lokaciju, nadomak Velikog koralnog grebena. Na posjedu koji mjeri oko osam hektara nalazi se jedna vila sa četiri spavaće sobe i dva kupatila, kao i rezidencija kućepazitelja i pomoćni objekti. Vijugave staze provešće vas kroz šumu koja okružuje vilu, dajući vam priliku da se bliže upoznate sa divljim zvjerkama koje ovde obitavaju. Pored toga, ovo ostrvo je skoro pa sasvim samoodrživo, te koristi solarnu energiju, uz dodatni generator i mehanizam sakupljanja vode.

Lataru Island, Vanuatu — $9.9 miliona

Lataru ostrvo namjenjeno je avanturistima. Smješteno je nadomak obale Espiritu Santo u regiji Okeanije, ovo ostrvo je 90 odsto neistraženo i neiskvareno, kakvo je i bilo hiljadama godina. Čak je i regija koja okružuje koralni greben u većem dijelu neistražena. Građevine koje se na ostrvu nalaze, konstruisane su tokom protekle tri godine, a uključuju glavnu vilu koja se sastoji od četiri odvojene rezidencije povezane stazama, odvojenu kuću za goste, ložu za kućepazitelja i smještaj za osoblje od osamnaest osoba.

Gibraleon Island, Panama — $15 miliona

U Panami, Pearl ostrva su poznata po svojim bijelim pješčanim plažama i posmatranju kitova, dok Gibraelon ostrvo predstavlja premijum ponudu, sa 227 hektara zemlje, osam plaža i mnogim drugim detaljima, a smješteno je u samom srcu slikovitog arhipelaga. Pored toga, na ovom ostrvu se snimala sedma sezona emisije Survivor, kao i dvije sezone “The Island with Bear Grylls”.

Katafanga Island, Fidži — $17 miliona

Reputacija Fidžija u svijetu privatnih ostrvskih rajeva sasvim vam dovoljno govori o ovoj lokaciji. Katafanga ostrvo ima svu infrastrukturu koja je neophodna, sa dvadeset vila koje su u procesu izgradnje, uz pistu za avion, rezervoar vode i put koji kruži oko ostrva.

Ostrvo u Jonskom moru — $45 miliona

Ovaj komad kamene nekretnine nudi i pješčane i šljunkovite plaže, vilu, crkvu i koze, koje pritom nadgleda pastir koji dolazi do ostrva svakog četvrtog dana.

Blue Island, Eksuma — $75 miliona

Kao najveća ponuda na tržištu, ostrvo od sedamsto hektara ima veličanstvene pješčane plaže i brojna mjesta za konstrukciju vila. Pored toga, ono već ima izgrađenu avionsku pistu, uz glavnu vilu, kuću za osoblje i šest kilometara puta.

Pumpkin Key, Florida — $95 miliona

Kao regularni član liste najskupljih nekretnina, Pumpkin Key na Floridi nudi otuđenost privatnog ostrva, sa preokretom. Prestižni Ocean Reef klub nalazi se na samo nekoliko minuta udaljenost brodom, gdje stanovnici ostrva mogu koristiti avionsku pistu, spa i restorane. Pumpkin Key sadrži trosobnu glavnu vilu, dve kuće za kućepazitelje i stan za čovjeka koji upravlja dokovima. Teniski tereni u centralnom dijelu ostrva mogu se koristiti kao heliodromi, dok marina može primiti megajahtu.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.