x

Savršeni umak za najbolji hot-dog koji ćete ikada probati

Jedini je nedostatak ovog umaka u tome što će ga uvijek biti premalo za sva jela s kojim ćete ga poželjeti iskombinirati...

Uz domaća peciva i kvalitetne hrenovke hot-dog nije junk food, a prelijte li ga savršenim, lagano ljepljivim, gustim i mirisnim ljutkastim umakom, izlazi iz kategorije brze hrane. Bez obzira na to što se umak od mljevenog mesa kuha satima, baš kao i pravi talijanski bolognese, nema puno posla oko pripreme.

Potrebno je tu i tamo "dadiljati" nad umakom i promiješati ga te doliti vode prema potrebi. Imate li uređaj za sporo kuhanje, ovo je idealan recept da ga iskoristite. U tom slučaju umak možete kuhati čak i do osam sati.

Okus je božanstven, a jedini nedostatak tog umaka je u tome što će ga bez obzira na količinu uvijek biti premalo za sva jela s kojim ga možete poslužiti – od tjestenine do zapečenog graha, tikvica, patlidžana, punjenih paprika te krumpira – i svih ostalih kombinacija u kojima je fantastičan.

Sastojci za hot dog chilli umak:

900 grama junetine

2 glavice luka

450 ml umaka od rajčice

2 žličice soli

1/2 žličice papra

1/2 žličice đumbira u prahu

2 klinčića

1 žličica kumina

1-2 žlice chillija (ovisno o ljutini, može i manje)

12 peciva

12 hrenovki

Prema želji:

naribani sir

sjeckane minirajčice

kiseli krastavci

sjeckana paprika

senf

vrhnje

ljute papričice

sir feta

Priprema:

1. Nasjeckajte luk i kad postane staklast, dodajte mljeveno meso. Nakon desetak minuta ulijte umak od rajčice, sol, papar, đumbir, klinčiće i chilli.

2. Poklopite i kuhajte na najslabijoj vatri 4-6 sati uz dodavanje vode prema potrebi.

3. Kuhane hrenovke stavite u peciva, dodajte umak i dodatke prema želji i pospite sirom.


(Punkufer.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.