x

jasna poruka putinu

Scholz: Sankcije neće biti povučene dok Rusija ne postigne mirovni sporazum s Ukrajinom!

Kancelar Njemačke Olaf Scholz je poručio da sankcije Rusiji neće biti povučene sve dok se ne postigne mirovni sporazum između Rusije i Ukrajine.

U razgovoru za ZDF je izjavio da je predsjednik Rusije Vladimir Putin pogriješio da će njegova zemlja dobiti dio ukrajinskog teritorija, proglasiti kraj neprijateljstva te nakon toga da će Zapad povući sankcije.


"Nije razmišljao o ukrajinskoj operaciji u cijelosti. Nije razmišljao o tome da će Ukrajina pružiti takav otpor. Nije razmišljao o tome da ćemo ih podržati da mogu dugo izdržati. Nećemo povući sankcije sve dok ne bude sporazuma s Ukrajinom, a on to neće dobiti uz diktirani mir". poručio je kancelar Scholz.


Izjavio je da ne namjerava posjetiti Kijev, a nakon što je od posjete odustao i predsjednik Njemačke Frank-Walter Steinmeir, prenosi agencija Reuters.

Scholz se suočava sa sve većim brojem kritika zbog odnosa prema agresiji Rusije na Ukrajinu. Istraživanja pokazuju da većina Nijemaca podržava da se prekine isporuka ruskog plina, ali je malo vjerovatno da će se to desiti.

.

.

.

.

.


Izvor: Klix 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.