x

Sead Kolašinac ipak teže povrijeđen

Riječ je o pucanju hvatišta mišića dugog aduktora – otkriva nam je selektor "Zmajeva"

Naš fudbalski reprezentativac Sead Kolašinac (30), koji je povrijeđen u nedjeljnom duelu protiv Strazbura (2:2), danas je ponovo bio na ljekarskom pregledu u Marseju.

Ljekarski pregled

- Za razliku od prvih prognoza ljekara, koje su predviđale pauzu od 14 do 21 dan, Kolašinac će nažalost morati pauzirati mjesec – rekao je selektor reprezentacije BiH Faruk Hadžibegić za "Avaz".

Prvi strateg našeg državnog tima je sve do današnjih poslijepodnevnih vijesti iz Marseja priželjkivao da će našeg stasitog reprezentativca moći koristiti bar za drugu kvalifikacionu utakmicu protiv Slovačke (26. mart – Bratislava).

- Nažalost, otpala je i ta mogućnost. Riječ je o pucanju hvatišta mišića dugog aduktora, po nalazu i očitanju tamošnjeg radiologa. Naš ljekarski tim na čelu sa doktorom Reufom Karabegom će do kraja dana dobiti nalaz magneta, koji će potom pregledati – konstatuje selektor Hadžibegić.

Naknadni poziv

Selektor našeg državnog tima još nije donio konačnu odluku o slanju naknadnih poziva.

- Više detalja ćemo znati do kraja sedmice – zaključio je Hadžibegić, koji će u nedjelju okupiti "Zmajeve" pred utakmicu s Islandom (23. mart – Zenica), 1. kola kvalifikacija za EP.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.