x

SEAT Leon osvojio titulu Best Buy Car of Europe

Novi Seat Leon osvojio je AutoBest 2021, europsku titulu The Best Buy Car of Europe in 2021. – Najbolja kupovina u Europi 2021.

S ukupno osvojenih 12.685 bodova, Leon je osvojio prvo mjesto i to s 532 boda ispred nove generacije Škode Octavije. U postotku, u ukupnom broju dodijeljenih bodova za sedam finalista, razlika je samo 0,69 posto!

Novi Peugeot 2008 osvojio je treće mjesto s ukupno 11.636 bodova, što je 517 bodova iza drugoplasiranog. Daljnji poredak prema osvojenim bodovima slijedi Toyota Yaris, Citroën C4, Honda Jazz te Dacia Sandero.

"Ova je godina bila posebna u mnogo aspekata. Imali smo sedam finalista u AutoBestu, što je rijetka situacija u našoj dvadesetogodišnjoj povijesti. To je bio dokaz sposobnosti industrije da isporuči sjajne nove modele, s jasnim fokusom na elektrifikaciju. Posljedično, imali smo žestoku konkurenciju između Seat Leona i Škode Octavije. Oba nova modela dolaze od marki koje pripadaju VW Grupi i izvrsni su automobili koji zaslužuju pobjedu. Čestitamo svima uključenima u taj projekt, od inženjera i dizajnera do ljudi koji proizvode Leona" izjavio je Ilia Seliktar, predsjednik Žirija.


Wayne Griffiths, predsjednik SEAT-a i CUPRE kazao je da su ponosni što je Leon izabran za Auto best 2021 i dodao da je to najbolje moguće priznanje za tim koji je sudjelovao u lansiranju najboljeg Leona ikada.

"Automobil je dizajniran, razvijen i proizveden u Barceloni, ova nam nagrada daje dodatnu snagu da pouzdano gledamo u budućnost. SEAT Leon dokazao je generaciju za generacijom da je važan stub segmenta, a nagrada sudaca AUTOBEST pojačava značaj koji Leon ima na tržištu. Doveo je segment na potpuno novu razinu, miješajući impresivan dizajn s tehnološkim napretkom kako bi stvorio vozilo koje pruža sve što kupci trebaju", poručio je Griffiths.

Novi Leon ima nevjerovatne rezultate u svim generacijama vozila koje definiraju ovaj segment, prodato je više od 2,3 miliona primjeraka.


On je najprodavanije vozilo u Španiji od 2014. godine, a predstavljanjem četvrte generacije vozila iznjedrilo je na tržište najboljeg Leona ikada.

Žiri AutoBesta predstavlja 31 europsku zemlju, što ga čini najvećim neovisnim automobilskim žirijem na svijetu prema broju zemalja koje predstavlja.


(Radio Sarajevo)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.