x

Šef Svjetske zdravstvene organizacije: Vjerujte nam, najgore tek predstoji!

Tedros Adhanom Gebrejesus (Ghebreyesus), generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), izjavio je danas da najgore tek predstoji u epidemiji koronavirusa.

On je izdao novo upozorenje u trenutku kada mnoge zemlje počinju da ublažavaju restriktivne mjere uvedene radi suzbijanja COVID-19.

On nije precizirao zašto vjeruje da bi mogla da se pogorša situacija u vezi sa epidemijom tokom koje je, bar prema zvaničnim podacima, zaražano gotovo dva i po miliona ljudi, od kojih je umrlo više od 168.000.


- Vjerujte nam. Najgore je tek pred nama. Spriječimo ovu tragediju. Mnogi ljudi još ne razumiju ovaj virus - rekao je Gebrejesus novinarima u Ženevi.

On je naveo da se ovakva pandemija dešava prvi put u stotinu godina i da podsjeća na takozvanu “špansku groznicu” iz 1918. godine koja je ubila do 100 miliona ljudi.

- Ali sada imamo tehnologiju, možemo da spriječimo katastrofu, možemo da spriječimo takvu vrstu krize – naglasio je.



(Avaz)


KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Plaćam više od 80 $ / h radeći od kuće s dvoje djece u kući. Nikada nisam mislio da ću to moći uraditi Ali sestra moje najbolje prijateljice zarađuje preko 9185 dolara mjesečno radeći to i uvjerila me da pokušam. Potencijal s tim je beskrajan. Evo šta sam radio, ................................cutt.ly/KyhBlpP