x

Seka Aleksić estradi: Stanite uz narod, ne ćutite zbog tezgi!

Pjevačica Seka Aleksić još jedna je u nizu javnih ličnosti koja je osudila napad pripadnika policije na demonstrante na protestu u Beogradu, koji se održao i sinoć ispred Narodne skupštine.

“Ono što policija radi je zastrašujuće! Sramotno i za svaku osudu. Žao mi je što će većina javnih ličnosti pa i onih uticajnih da zatvori oči i prećuti! Samo zarad neke “tezge” da se ne “zamjera”. Dati podršku svom narodu je obaveza svih nas, ukoliko ovdje živimo i volimo ovu zemlju!”, poručila je Seka na Tviteru, a ubrzo je uslijedio još jedan tvit u kome je osudila svaki vid nasilja.


“Osuđujem svako nasilje! Nema niko pravo nikoga da bije, kamenuje itd… Sigurna sam da je među policijom itekako bilo i poštenih ljudi, koji su stajali mirno i dostojanstveno. Možda nije veliki broj ali ih sigurno ima. Bog neka nam je u pomoći, da ovo sve izađe na dobro..”, napisala je Aleksićeva.

Podsjetimo, protesti građana počeli su prije dva dana nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić donio odluku o uvođenju policijskog časa tokom vikenda zbog pogoršane epidemiološke slike.


Protesti su se nastavili i sinoć nakon što je Vučić u jučerašnjem obraćanju rekao da policijskog časa ipak neće biti, a da će konačnu odluku donijeti naknadno Krizni štab. Kako je danas saopštio Krizni štab, policijskog časa ipak neće biti, a donijeta je i odluka i o zabrani okupljanja više od deset ljudi.

Na ulicama Beograda, ali i u ostalim gradovima Srbije, prethodne dvije noći zabilježene su slike brutalnog nasilje policije nad demonstrantima. Ona je građane rastjerivala suzavcima, šok bombama, topovskim udarima, ali i pendrecima. Udarce od strane policije tokom sinoćnog protesta zadobili su i novinari portala Nova.rs, Milica Božinović, Nataša Latković i Marko Radonjić.

.

.

.

.

.

Izvor: Nova.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.