x

Zenica

Selektor Crne Gore: Volim ovaj stadion, zaslužili smo ovakav derbi! (Foto)

Nogometna reprezentacija Crne Gore  će na Bilinom Polju pokušati pomrsiti planove Zmajeva, a selektor Miodrag Radulović na konferenciji je kazao da očekuje tešku utakmicu, da vide svoju šansu, ali da očekuje i nevjerovatnu atmosferu na stadionu kojeg voli.

Utakmicu protiv BiH je nazvao derbijem grupe u kojoj su dvije ekipe najviše dokazale te da su zaslužili svoju šansu.

"Ovo je derbi naše grupe, dvije ekipe koje su najviše dokazale, kako na terenu, posjeda lopte i golova. Ovo je istinski derbi. Naša ekipa je zaslužila ovakvu šansu svojim odnosom prema igri, borbenošću, odnosom prema grbu, došli smo u situaciju da napravimo nešto više i pokušat ćemo iskoristiti. Očekujemo tešku utakmicu, s BiH će biti teško. Ranije sam rekao da će ovo biti dvije dobre selekcije, prošli smo period smjene generacija, i BiH i Crna Gora, drago mi je što sam bio upravu. Volim ovaj stadion, očekujem sportsku atmosferu iz Podgorice i neka pobjedi onaj koji bude bolji", izjavio je Radulović.

Dodao je da je ovo četvrta utakmica s BiH, a u zadnjih godinu dana treća, te da su spremni za sva scenarija.

"Spremamo se za sve varijante, pratimo šta se dešava. Fudbal je nepredvidiv. Imamo sve varijante spremne, želimo, ali moramo biti strpljivi i disciplinovani. Znamo kako igraju, bez obzira što im nedostaju neki igrači, imaju dobar roster kvalitetnih igrača", kazao je Radulović te dodao da se nada da će biti miljenici sreće na Bilinom Polju.

Radulović je kazao da straha nema, ali da pritisak u njegovom timu postoji.

"Znamo šta donosi sutrašnja utakmica. Od tri rezultata, nama dva odgovaraju. Mi želimo nametnuti našu igru, ali BiH je jaka", dodao je šef Crne Gore.

Medijima se obratio i Stevan Jovetić koji je prvu utakmicu gledao i navijao, a od sutrašnje utakmice očekuje dobru atmosferu te da će pobijediti bolji.

"Gledao sam prvu utakmicu i navijao. Mislim da je bila fer i korektna utakmica u kojoj je BiH imala više posjeda, ali smo i mi imali svoje šanse. Očekujem dobru utakmicu, divnu atmosferu i neka bolji pobjedi", kazao je Jovetić.

.

.

.

.

.

Foto: Pahuljko 
Izvor: klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.