x

big mama

Selma Krifica otvara vrata svog doma: Zavirite u njenu šarenu oazu mira!

Selma Krifica, poznatija kao „Big Mama“, uplovila je u javni svijet još prije osamnaest godina, a svojom pojavom, harizmom i jedinstvenim stilom zadržala se tu sve do danas.

Njen specifičan stil ogleda se u njenom nesvakidašnjem i šarenom oblačenju, ali i u tome kako je uredila svoj dom i od njega napravila svoju šarenu oazu mira. Za “Azru” je Selma otvorila vrata svoga doma i objasnila  kako su ona i suprug i iz kojih motiva birali namještaj za svoj stan.


– Još kao djevojčica sam maštala o malom šarenom stanu koji podsjeća na bajku i davno sam sebi obećala da ću tu želju ispuniti. Moj dom je cijeli šaren i sve što vidite u njemu je čista ljubav. Suprug i ja volimo boje, grafite, plišane medvjediće… Tako da smo upravo to htjeli u našem stanu, i dobili smo naše malo gnijezdo.


Skoro svi zidovi su prekriveni grafitima, a Selma i njen suprug ih jako vole.

– Ostavili smo neke zidiće jednobojne i povremeno, kada dobijem neku inspiraciju, počnem da šaram po njima ili ih jednostavno isprskam raznim bojama. Također, vrata od toaleta su bila bijela i stara, pa smo ih preuredili u svom šarenom fazonu.


– Skoro sav namještaj smo radili po narudžbi jer vrlo je teško naći npr. sećiju u više boja kakva je naša (zelena, pink, žuta,narandžasta), pa nam je i to bilo malo boja, tako da smo dodali neke prekrivače od identičnog materijala.

Ugaona garnitura je, priznaje Selma, njihov omiljeni kutak gdje provode većinu slobodnog vremena.


– Stolić je bio u žutoj boji pa smo na njega dodali pink foliju. Svi tepisi su nam šareni i izgledaju kao mala umjetnička djela.

Lusteri su svi također šareni i različiti.

– Klasične zavjese nemamo, ali su za nas uradili raznobojne trakaste zavjese (predhodno su mislili, kada smo ih naručili, da naručujemo za vrtić).


– Kuhinja je u jarko žutoj boji i radili smo je po mjeri. Teško smo došli do ove žute boje. U početku smo htjeli da kuhinja bude u više boja, ali je to bilo nemoguće uraditi na našim prostorima jer su uglavnom boje zagasite, a mi smo htjeli jarke boje. Tako da uzeli smo žutu kuhinju s bijelom radnom pločom koju smo kasnije presvukli u zelene i pink samoljepljive folije, a frižider presvukli u pink boju i napokon imamo sada kuhinju iz naše mašte.

.

.

.

.

.

Izvor: Azra

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.