x

Wigan ide u četvrtfinale

Senzacija na Otoku: Trećeligaš izbacio Manchester City iz FA Kupa

Fudbaleri Wigana napravili su veliku senzaciju u osmini finala FA Kupa jer su na domaćem terenu porazili Manchester City s minimalnih 1:0 i tako se plasirali u četvrtfinale ovog takmičenja.

Niko nije mogao ni sanjati da će se ekipa Pepa Guardiole večeras oprostiti od FA Kupa i to protiv engleskog trećeligaša. City je bio nadmoćan u većem dijelu utakmice, no ostali su šokirani u samom finišu meča kada je Wigan stigao do prednosti.

City je od prve minute krenuo veoma ofanzivno imao nekoliko sjajnih prilika preko Gundogana i Aguera, ali ostalo je 0:0. Da stvar bude gora za Građane u drugoj minuti sudijske nadoknade ostali su s igračem manje kada je direktan crveni karton dobio Delph.

Od početka drugog dijela krenula je ofanziva Cityja iako su bili s igračem manje. Wigan je uspio nekako da odoli silnim napadima i sve Cityjeve promašaje žestoko kazni u 79. minuti. Elder je uposlio Grigga koji je s vrha kaznenog prostora odlično šutirao i savladao Brava za 1:0.

Manchester City je posljednjih deset minuta izvršio strašan pritisak na odbranu Wigana i svim silama pokušao je da dođe do remija koji im je garantovao revanš na Etihadu. No, kao u većem dijelu meča Wigan se uspio odbraniti svim silama i tako napraviti veliku senzaciju pobjedom nad Cityjem i plasmanom u četvrtfinale FA Kupa.


( SportSport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.