x

Roma želi Španca

Sergio Ramos i Edin Džeko od naredne sezone u istom klubu?

Španski defanzivac Sergio Ramos napustio je Real Madrid nakon 16 godina.

Ramos je u kraljevski klub stigao na ljeto 2005. godine iz Seville i pokazao se kao odlično pojačanje. Prethodnih 16 godina je bio standardni član Reala, te se očekivalo da će u ovom klubu završiti svoju karijeru.

Međutim, prije nekoliko dana Ramos je održao press konferenciju na kojoj se oprostio od Real Madrida i potvrdio je da će nakon 16 godina napustiti Santiago Bernabeu.

Ovaj 35-godišnji fudbaler će sigurno bez problema naći novi angažman jer je već dobio nekoliko ponuda za nastavak karijere.


Milan se prvi raspitivao za Ramosa, ali su odustali zbog toga što on traži ogromnu platu i bonus što će doći u klub kao slobodan igrača. Čini se da trenutne uslove može da ispuni samo PSG koji također želi Ramosa.

Naime, od Milana je Ramos tražio dvogodišnji ugovor i platu od čak 15 miliona eura godišnje, ali i bonus od 20 miliona eura zbog činjenice da u klub stiže bez obeštećenja.

Rossoneri su odustali od pregovora, ali pojavile su se nove špekulacije da bi Ramosa mogli naredne sezone gledati u italijanskoj Seriji A.


Mediji na Apeninima objavili su danas da su čelnici Rome kontaktirali Ramosa i da su mu ponudili ugovor.

Vučica iskusnom defanzivcu nudi dvogodišnji ugovor prema kojem bi on zarađivao 7.5 miliona eura godišnje. Oni se nadaju da bi Ramos mogao prihvatiti ponudu zbog Josea Mourinha koji je novi trener ovog kluba, te su sarađivali već u Realu.

Iako je ponuda dosta manja od one koju Ramos očekuje on nije odmah odbio Romu. Navodno, Ramos je tražio nekoliko dana kako bi razmislio o ovoj ponudi, te će nakon toga dati svoj odgovor.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.