x

Zenica

Šesti sajam Vinozeus u Zenici! (GALERIJA)

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Nakon pet uspješno organizovanih sajmova vina i gastronomije sa međunarodnim učešćem, organizovan je i šesti koji je po riječima organizatora najbolji i najbrojniji do sada. Na jednom mjestu okupili su se vinari iz naše zemlje, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore i Italije.

Posjetioci su mogli da kušaju proizvode iz 30 vinarija, odnosno 150 biranih etiketa vrhunskih vina. Također, u gastro ponudi je bilo i 14 izlagača iz naše zemlje. Iz godine u godinu sajam je rastao što svakako raduje organizatore.

– Osnovni cilj organizovanja ovakve manifestacije jeste da obogatimo kulturu vina i gastronomije. Drago nam je da se broj izlagača svake godine povećava, da imamo nove, veliki broj izlagača od prošle godine nam se javio i ja se iskreno nadam da će nam naredne godine trebati veći prostor, kazala je Lejla Dervišević, voditelj hotela Dubrovnik.


Izlagači su također zadovoljni. Neki od njih su bili na svakom do sada i pohvalno su se izjasnili o ovom sajmu.

– Prilika na ovom Vinozeusu je da se promoviraju nova vina, da se kušaju i degustiraju nova vina kako bi građani mogli da konzumiraju naša vina, kazao je Hamid Kujraković, jedan od izlagača.

Sajam vina je otvorio gradonačelnik Fuad Kasumović koji je istakao da je i ovaj događaj u skladu sa njegovim obećanjima Evropske Zenice. Pored promocije grada, ovakvi sajmovi doprinose i privrednom razvoju.

– Treba omogućiti slobodu svakom građaninu i svakom privredniku. Ovakva manifestacija nam dobro dođe da promovišemo grad i da budemo top tema u čitavoj Bosni i Hercegovini, kazao je Kasumović.

Vinozeus iz godine u godinu mapira svoje mjesto kada su ovakvi događaji u pitanju i nema sumnje da će prerasti u pravi festival vina i gastronomije. Ovogodišnji sajam je uvršten u prateći program manifestacije „Zeničko proljeće“, a gosti su bili harmonikaški ansambl Anatango. 

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto : Pahuljko/
Izvor : Zenicainfo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.