x

sramno

Sestra iz GAK Narodni front prenosila porođaj na TikToku, hitno suspendovana!

Noćas su svi imali nevjerovatnu priliku da posmatraju direktan prenos porođaja u GAK "Narodni front" na društvenoj mreži TikTok. 

Uprava klinike za N1 najoštrije osuđuje ovaj postupak medicinske sestre i navodi da je ona po hitnom postupku suspendovana, a pokrenut je i disciplinski postupak.

Čitalac N1 poslao nam je i screenshotove prenosa porođaja. On kaže da je noćas u 4.30 sati, koristeći društvenu mrežu TikTok, naišao na lajv prenos naloga „instrumentarkajellenanf“ koji je prenosio porođaj NN lica.


Porođaj je, kako kaže, uživo gledalo više od 200 ljudi. Čitalac ističe da je kao građanin zgrožen ovim postupkom.

„Da li je moguće da kao društvo više nemamo svesti šta je ispravno, a šta ne. Da li je moguće da neko misli da nešto tako intimno kao porođaj treba da lajv strimuje. TikTok nalog, kao i svi doktori na porođaju koji su znali da se prenosi lajv, zalužuju da snose krivičnu, a svakako i građansku odgovornost. Narušena je privatnost pacijenta, još važnije njena čast“, navodi čitalac.

Uprava Ginekološko akušerske klinike „Narodni front“ u odgovoru na pitanja N1 povodom ovog događaja navodi da je zgrožena i najstrožije osuđuje postupak medicinske sestre.


„Istovremeno se zahvaljujemo svima koji su nam blagovremeno ukazali na ovakvo dešavanje, da bi smo mogli promptno da reagujemo i preduzmemo sve neophodne mjere da se tako nešto nikad ne ponovi“, navodi Uprava.

Ističe se da je medicinska sestra koja je napravila ozbiljnu povredu radnih dužnosti i obaveza kao i profesionalne etike odmah po hitnom postupku suspendovana, a pokrenut je i disciplinski postupak.

U saopštenju se napominje da je mjera zloupotrebe mobilnih telefona u porodilištu i operacionoj sali i dalje na snazi.

.

.


Izvor: N1

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.