x

EVROPSKA LIGA

Sevilja potopila Junajted: Idu na megdan Juventusu

Poznata su tri od četiri člana polufinala, Roma i Fejnord će odlučiti četvrtog poslije produžetaka


Večeras su odigrane sve četiri uzvratne utakmice četvrtfinala Evropske lige.

Sevilja je na Ramos Sanchez Pizjuanu slavila protiv Mančester junajteda rezultatom 3:0. Oni su tako prošli ukupnim rezultatom 5:2.

Andalužani su poveli već u 8. minuti preko Jusufa En-Nesirija (Youssef En Nesyri), nakon velike greške Herija Megvajera (Harry Maguire) i Davida De Hee (Gea) koji su poklonili loptu domaćoj ekipi.


Sevilja je poduplala vodstvo na startu drugog poluvremena. Rakitić je uputio centarštut iz kornera, a Loik Bade (Loic) je najbolje skočio i udario tako loptu da je ona bila previsoko za De Heu, a da udari u prečku i odbije se u gol.


En-Nesiri je ponovo upisao gol u 80. minuti. Velika glupost De Hee koji je izletio na nekih 20 metara da izbije loptu, promašio je, što je Marokancu ostavilo prazan gol i priliku da poboljša svoju statistiku za ovu sezonu.


Sevilja je ovom pobjedom prošla u polufinale Evropske lige. Ovo im je šesti put da prođu u ovaj dio takmičenja. Svaki put kada bi im to pošlo za nogom, oni bi osvojili ovo takmičenje.

Juventus je remijem na gostovanju u Lisabonu kod Sportinga rezultatom 1:1 osigurao polufinale i dvoboj sa Seviljom. Oni su prošli ukupnim rezultatom 2:1.


Centralna figura ove utakmice je bio Adrijen Rabio (Adrien Rabiot).

On se najbolje snašao u 9. minuti kada je pogodio za vodstvo Juventusa, nakon ogromne gužve u šesnaestercu. Rabio je odličnim volejom matirao Antonia Adana.


Rabio je samo deset minuta kasnije skrivio penal lošom reakcijom nakon kornera i neopreznim startom.


Penal je u gol konvertovao Englez Markus Edvards (Marcus Edwards) i tako postavio konačnih 1:1.


U posljednjoj utakmici četvrtfinala Evropske lige, igranoj u Belgiji, Bajer Leverkusen je slavio protiv Union Sent Žiloa rezultatom 1:4. Apotekari su prošli tako ukupnim rezultatom 2:5.


Poveli su gosti već u drugoj minuti preko Muse Diabija (Moussa Diaby). U 37. minuti su preko Mišela Bakera (Mitchel Bakker) poduplali. Džeremi Frimpong (Jeremie Frimpong) je povećao na 0:3 u 61. minuti, da bi samo četiri minute kasnije smanjio Terho.

Konačnih 1:4 je postavio Adem Hložek, češki reprezentativac.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.