x

Gruzijac otvorio dušu

Shengelia: Odlazak u CSKA nije bila najbolja odluka

Zbog sankcija koje su snašle sve klubove iz Rusije, čini se da je košarkaška sekcija CSKA iz Moskve zapala u najveće probleme. Veliki broj kvalitetnih košarkaša odlučio je da digne sidro iz Moskve, te sreću potraži u drugim klubovima.

Sigurno onaj zbog kojeg najviše žale u timu iz Moskve je Tornike Shengelia sjajni košarkaš iz Gruzije koji je bio jedna od glavnih okosnica ovog tima.

Preselio se u Italiju gdje će igrati za Virtus do kraja sezone, a konačno je odlučio i da progovori zašto je otišao iz Rusije.


"Svi govore da je to bila teška odluka ali nije. Prije svega, osjetio sam da je moja porodica ugrožena, iako rat nije bio u Moskvi. Kada je rat u pitanju nikada ne znaš što može da se dogodi. Sve se može promijeniti u jednoj sekundi. Na kraju najbolja odluka je bila da odem", rekao je Shengelia te dodao:

"Činjenica da sam iz Gruzije dosta je uticala na moju odluku. Mnogi se pitaju zašto sam uopšte išao u CSKA, ali ja nisam pristao na ugovor sve dok nisu ubacili stavku da mogu da igram za reprezentaciju Gruzije. To je za mene bilo vrlo bitno i tek kada su to ispunili pristao sam da potpišem ugovor.


"Sada shvatam da nije bila najbolja odluka da odem u CSKA. Moram da naglasim da su se svi u klubu trudili da se osjećam komotno, ali jednostavno to nisam bio ja. Davao sam sve od sebe, ali jednostavno nisam bio emotivno tamo", završio je svoje izlaganje Shengelia. 


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.