x

Sinoć svečano otvoren 3. Festival dječije umjetnosti u Sarajevu!

Sinoć je u prepunoj sali Narodnog pozorišta otvoren 3. Festival dječije umjetnosti koji nudi uz takmičarski program iz teatra, muzičke umjetnosti i književnosti, bogat edukativno-zabavni program svaki dan od 10 do 16 sati, a u subotu, 06. maja bit će krunisan revijalnim koncertom s početkom u 18 sati u Velikoj sali Općine Stari Grad.

Festival su otvorili Fahrudin Kučuk, direktor Festivala i Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad koja je glavni partner glavni partner Festivala, dječije umjetnosti od prvog dana. 

 

Načelnik Hadžibajrić je istakao da će Općina ovakve hrabre i vrijedne pothvate uvijek podržavati jer Stari Grad je jezgro glavnog grada BiH i treba da bude i kulturni i umjetnički centar, a znamo da od djece sve počinje i da će oni nastaviti ovu kulturno-odgojnu misiju.

 

Uz riječi da naša djeca zaslužuju da žive bajku, da im to mi kao kolektiv i svi predstavnici vlasti, moramo obezbijediti, Kučuk je otvorio festival, zahvalivši se svima koji su potpomogli njegov rast, razvoj i održavanje. 

 

- A sada pogledajte svjetsko čudo – naše, a svjetsko. Mjuzikl Annie! Vidjet ćete kakvu talentiranu djecu imamo, ushićeno je poručio Fahrudin Kučuk, književnik za djecu i mlade i direktor Festivala.

 

Svaki dan od 10 do 16 sati djeca će raditi, učiti, kreirati i izmišljati svoje svjetove.

 

Partner Festivala je Općina Stari Grad, a prijatelji Festivala Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo i Općina Centar ali i drugi sponzori koji su dali podršku.

 

Festival se održava u okviru Dana Općine Stari Grad, Dana Općine Centar i Dana Kantona Sarajevo.

 

U okviru Festivala održava se takmičarski dio iz tri oblasti ( teatar, muzika i književnost) dok su osigurane i novčane nagrade nagrade u ukupnom iznosu od 6.000 KM.

 

Ulaz na sve programe je besplatan uz prethodnu najavu preko maila: [email protected]

 

Festivalu su dali podršku partner Općina Stari Grad, pokrovitelj Ministarstvo kulture i sporta KS, BH Pošta, Bunjo Grupacija, Općina Centar, Grad Sarajevo, Vakufska banka, BH Gas, Gadžo komerc, Messer BH Gas, Fan Ferhatović, Ćevabdžinica Petica Ferhatović, hotel Hollywood, IMTM, BSO, Europlakat  i drugi brojni prijatelji.

 

Glavni medijski partneri su TVSA, FTV, Radio Antena i Ekskluziva.

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.