x

premier liga

Sjajan derbi sjevernog Londona: Arsenal i Tottenham postigli po dva gola i podijelili bodove

Fudbaleri Arsenala i Tottenhama podijelili su bodove u 4. kolu Premiershipa odigravši na Emirates stadionu 2:2 u zaista sjajnom meču. 

Tottenham je bolje otvorio ovaj susret te je poveo već u 10. minuti kada je pogodio Eriksen. Lamela je nakon kontre šutirao sa ruba šesnaesterca, Leno je samo kratko odbio loptu, a na pravom mjestu našao se Eriksen koji pogađa za vodstvo svog tima.

Samo nekoliko minuta kasnije nova šansa za goste. Ovog puta je sa distance pokušao Son Heung-Min, ali Leno je fantastično intervenisao i loptu izbacio u korner.

Pet minuta poslije toga uzvraća i Arsenal, ali udarac Pepea sjajno blokira Danny Rose.

Pred sami kraj prvog dijela, tačnije u 40. minuti, gosti dolaze do novog gola jer je penal uspješno realizovao Harry Kane.

Kada se mislilo da će Tottenham na poluvrijeme pjevajući, ipak se ispostavilo da neće biti tako, a krivac je bio Lacazette. On je prošao Verthongena i zakucao loptu u mrežu Llorisa za smanjenje rezultata u sudijskoj nadoknadi vremena.

U nastavku meča Topnici kreću svim silama u napad u pokušaju da izjednače rezultat. U tome i uspijevaju u 71. minuti jer je pogodio Aubameyang. Bio je Arsenal opasniji i poslije toga, a dobru priliku za treći gol propustio je Pepe jer je u 78. minuti šutirao pored gola.

U samom finišu meča Tottenham preuzima inicjativu, ali ipak ne uspijeva ništa posebno napraviti pred golom domaćih pa je do kraja ostalo 2:2.

Arsenal nakon četiri odigrana kola ima sedam bodova, dok je Tottenham sada na pet.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.