x

Sjajna forma naših Zmajeva !

Naši Zmajevi su imali sjajni učinak u proteklom vikendu, ukupno pet puta asistirali su Pjanić, Misimović, Salihović i Lulić, dok su se u strijelce upisali Muslimović te Muhamed Bešić.

Sejad Salihović je gostovao kod ekipe Werdera gdje je njegov tim izvukao samo bod nakon remija od 2:2. Utakmica je bila od izuzetnog značaja sa ekipu Wolfsburga s obzirom da se oni nalaze u grčevitoj borbi za opstanak u društvu najbolji. Salihović je veoma dobro odigrao utakmicu a svoju igru krunisao je asistencijom kod prvog pogotka, strijelac je bio Schipplock.

Senad Lulić je odigrao sjajnu utakmicu u pobjedi njegovog tima od 6:0. Lazio je pobijedio ekipu Bologne a strijelac 5 golova na utakmici bio je Miroslav Klose. Senad je upisao dvije asistencije te tako dokazao da interesovanje velikih klubova za njega nije slučajnost.

Miralem Pjanić je pobjedi Rome nad Fiorentinom ušao tek u 62. minuti a to mu je bilo sasvim dovoljno da upiše asistenciju za veliku pobjedu Rome. Jedini strijelac na utakmici bio je Osvaldo u 92. minuti susreta.

Naš BH dvojac u Kini nastavlja sa sjajnim partijama. U pobjedi Guizhoua od 2:1, Muslimović i Misimović su pružili zaista sjajnu partiju. U 9. minuti susreta Muslimović na asistenciju Misimovića pogađa za izjednačenje, kasnije je domaćin došao do još jednog pogotka te tako upisao nova tri boda.

Sjajan pogodak za Ferencvaroš postigao je naš mladi reprezentativac Muhamed Bešić. Nakon prekršaja na nekih sedamnaest metara, Bešić je sjajno izveo slobodni udarac te savlado nemoćnog golmana domaćih te tako doveo svoj tim u vodstvo od 2:0.

Sjajna igra naših reprezentativaca se nastavlja iz kola u kolo, nadajmo se da će nastaviti tim tempom te da će ih zaobići povrede kako bi bili spremni za predstojeće kvalifikacijske susrete za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.  

Izvor:Sport24.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.