x

Sjajni Danis Alikalfić osvojio šest medalja na takmičenju u Banja Luci

Akademski plivački klub "22. april" iz Banja Luke je ove subote organizovao 12. po redu međunarodni plivački miting pod nazivom "Plivaj srcem 2021". U konkurenciji 21 kluba iz Austrije, Slovenije i Bosne i Hercegovine, nastupilo je 415 takmičara, a Plivački klub "Velež" su predstavljali Mia Ćorić i Danis Alikalfić.

Danis Alikalfić (2006) je ubilježio sjajan nastup osvojivši šest medalja, od čega su dvije zlatne, tri srebrne i jedna bronzana! Dvije zlatne medalje je osvojio u disciplini 100 metara leđno, jednu u svojoj B kategoriji, a drugu u apsolutnoj. Drugi je bio u disciplinama 100 metara leđno, 200 metara slobodno i 200 metara mješovito, dok je bronzanu medalju osvojio na 50 metara leđno.

Mia Ćorić (2004) je na ovom takmičenju nastupala u veoma teškoj apsolutnoj kategoriji. Uprkos tome, ispunila je cilj stavljen ispred nje od strane trenera.

Naši plivači nastavljaju sa pripremama za prilično naporan kraj kalendarske godine. Na rasporedu je nekoliko takmičenja kao i Prvenstvo Bosne i Hercegovine, a na kojima se nadamo uspjesima i novim medaljama.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.