x

NBA liga

Sjajni Dončić srušio Boston, Durant ubacio 53 poena u njujorškom derbiju pa prozvao gradonačelnika

Tokom noći u NBA ligi odigrano je osam utakmica, a glavni junaci su bili Luka Dončić i Kevin Durant.

Dallas je gostovao u Bostonu i činilo se da će domaća ekipa ostvariti pobjedu jer je na poluvremenu vodila sa 47:38. No, u drugom poluvremenu se razigrao Dončić i na kraju donio svojoj ekipi trijumf rezultatom 95:92.

Na samom kraju susreta najprije je pogodio trojku za izjednačenje, a potom i asistirao Spenceru Dinwiddieju za pobjedu.

Sjajni Slovenac je susret završio sa 26 poena, 8 skokova i 8 asistencija, dok je na drugoj strani najbolji bio Jayson Tatum sa 21 poenom i 11 skokova.


Brooklyn je pobijedio New York u gradskom derbiju zahvaljujući maestralnom Durantu.

Durant je susret završio sa čak 53 poena, 6 skokova i 9 asistencija, a morao je preuzeti svu odgovornost na sebe jer još uvijek Kyrie Irving ne može igrati utakmice.

Irving je prvi put bio u dvorani Brooklyna ove sezone jer su gradske vlasti dozvolile da nevakcinisani gledatelji mogu ući u dvoranu, no i dalje se zabrana odnosi na igrače i sve ostale koji su na terenu.


Durant je poslije susreta na konferenciji za medije prozvao gradonačelnika New Yorka Erica Adamsa poručivši mu da je takva odluka smiješna i pozvao ga da dozvoli i Irvingu igranje utakmica.

Ostali rezultati: Detroit - LA Clippers 102:106, Orlando - Philadelphia 114:116, Atlanta - Indiana 131:128, New Orleans - Houston 130:105, Oklahoma City - Memphis 118:125, Phoenix - LA Lakers 140:111.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.