x

SUPERKUP ŠPANIJE

Sjajni Džanan Musa briljirao na zvaničnom debiju za Real Madrid, pokazao se kao pravo pojačanje

Bh. košarkaš Džanan Musa odigrao je fantastičan meč na zvaničnom debiju za Real Madrid, a on je u meču polufinala Superkupa Španije briljirao protiv Real Betisa u pobjedi rezultatom 100:69.

Musa je u današnjem meču bio najefikasniji igrač Real Madrida, a susret je završio sa 21 ubačenim poenom, četiri skoka i sedam asistencija, od kojih su neke bile zaista sjajne i uz egzekuciju na kraju, podigle su publiku na noge.

Real je prvu četvrtinu riješio u svoju korist rezultatom 25:21, a na poluvrijeme su otišli s prednošću od 42:35. Musa je priliku dobio u prvoj četvrtini u kojoj je igrao pet minuta, a do poluvremena je s klupe gledao svoje saigrače.


Ipak, u drugom poluvremenu Musa je dobio znatno više prostora za igru, a to je na kraju u potpunosti iskoristio i susret završio sa 21 ubačenim poenom te četiri skoka i sedam asistencija. Na terenu je proveo 23 minute, a bio je najefikasniji igrač na utakmici.


Real je na kraju došao do ubjedljive pobjede rezultatom 100:69 i u finalu Superkupa Španije će čekati boljeg iz duela između Barcelone i Joventuta.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.