x

Samo prednji pogon

Škoda predstavila novu Fabiju Combi Scoutline

Kompanija Škoda je u martu na Sajmu automobila u Ženevi predstavio osvježeni hatchback Fabiju s LED svjetlima, opcionim 18-inčnim naplacima i poboljšanjima infotainment sistema. Nešto slično donosi i Scoutline verzija.

Za one koji možda ne znaju, Fabia Combi Scoutline je Škodin najmanji robusni model namijenjen lošijim cestama i blagim off-road izletima. Dobio je prepoznatljive elemente karoserije u mat crnoj i srebrenoj boji, a na raspolaganju su 16 i 17-inčni naplaci od legura. Vizuelna poboljšanja uključuju mat crne zaštite blatobrana i pragove, bočne retrovizore i krovne nosače srebrene boje. Za razliku od većih Scout modela, Fabia Scoutline se ne može dobiti s pogonom na sva četiri točka.


Ponuda motora je ista kao i za standardnu Fabiju Combi, a čine je dva benzinska motora uključujući atmosferski 1,0-litarski MPI motor sa 60 ili 75 KS, kao i snažniji 1,0-litarski TSI sa 95 i 110 KS. Sve su to trocilindraši koji zadovoljavaju najnoviji EU6d-TEMO standard emisije zahvaljujući standardnom start-stop sistemu i sistemu povratka energije kočenjem. Dva motora s turbopunjačima dolaze s filterom čestica. 


Otkako je predstavljen facelift ranije ove godine, Fabia više nije dostupna s dizelskim motorima. 


Opciono se nova Fabia Combi Scoutline može opremiti LED prednjim i stražnjim svjetlima, kao i pomoćnim sistemima kao što su automatska svjetla, sistem otkrivanja vozila u slijepom uglu te sistem upozorenja na saobraćaj iza vozila.


(Klix)

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Želiš da nađeš ženu za jednu noć? Hajde na = = > > www.Hotmiss.top