x

Skok u plavetnilo: Hit-atrakcija na kanalu kojim su nekoć brodovi "plovili na suho"

Korintski je kanal zbog prekrasnih prizora i fascinantnih činjenica o njegovu nastanku jedna od glavnih turističkih atrakcija Grčkoj..

Velika je vjerojatnost da se jednog od narednih ljeta nađete u Grčkoj. Avionske karte mogu se pronaći po dosta povoljnim cijenama, a svaki kutak te prekrasne mediteranske države postaje sve popularniji. Grčka je poznata po bogatoj povijesti jer je riječ o jednoj od najstarijih država na svijetu. Turistima je privlačna i zbog odlične enogastronomske ponude. Nakon istraživanja Mikenske kulture i sastojaka gyrosa, razmislite o dodatnoj avanturi i to iznad Korintskog kanala – bungee jumpingu.


Fascinantno djelo ljudskih ruku

U razdoblju između 1881. i 1893. građen je Korintski kanal koji razdvaja grčko kopno i poluotok, sada otok Peloponez. U to je doba, s obzirom na mogućnosti, to bilo pravo čudo iako je ideja o tome navodno postojala još u antičko doba. Naravno, to je tada bilo neizvedivo, ali je izgrađen Diolkos, popločen kameni put gdje su se sistemom željeznice manji brodovi prebacivali preko prevlake. Dokaz da brodovi mogu i po suhom!

Danas, kada na kanal pogledate s jednog od njegovih mostova, ostat ćete zapanjeni njegovom dužinom (6, 3 km) i širinom (21 m) te dojmom preuskog prostora za brod koji plovi kroz kanal. Inače, kanalom prolaze manji brodovi i jahte, tj. preuzak je za teretne brodove.


Možda nije za teretne brodove, ali je za bungee

Korintski je kanal zbog prekrasnih prizora i fascinantnih činjenica o njegovom nastanku i ostalim detaljima jedno od glavnih turističkih atrakciji u tom dijelu Grčke. Ljubitelji avanturizma dobro su se dosjetili, pa tako s jednog od mostova na Korintskom kanalu možete isprobati bungee jumping. Zulu Bungy jedan je od najpoznatijih bungeeja na tom mjestu. Osjećaj da skačete u plavetnilo mora odagnat će potencijalni strah i jednom kada se prepustite ovom nezaboravnom doživljaju, još jednom dobro promotrite ljepote Korintskog kanala. 


Što morate znati?

Ponedjeljkom i utorkom tijekom proljetne i ljetne sezone, kada je bungee jumping moguć, nije moguće skakati. Ostale dane u tjednu pogledajte na kalendaru. Cijena skoka, snimke Go Pro kamere i majicu platit ćete 80 eura.


(Punkufer.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.