x

Škola boksa Iron Puki Boxing: Mlade nade uče od najboljih i dvostrukog prvaka Evrope! (FOTO)

Edin Puhalo, alias Iron Puki, aktuelni dvostruki prvak Evrope u WBO federaciji, 6. Izazivač za svjetskog prvaka , jedini izazivač iz BiH i najbolji profesionalni bokser iz BIH je svojim trudom i zalaganjem od sebe napravio šampiona, pa odatle i ne čudi sve veće interesovanje za njegovu školu boksa - "Iron Puki Boxing". 

Šampion Iron Puki, s potpunim pravom možemo reći, u periodu iza nas je postigao najznačajnije sportske uspjehe, odakle i ne čudi što je njegovo ime odmah iza Amela Tuke po klasifikaciji bitnih sportskih uspjeha kada je protekla godina u pitanju. Sportski duh kod Pukija je prisutan non stop, a nema veće radosti kada svoje znanje i umijeće rado prenosite i na nove nade. Stoga je jasno odakle škola boksa našeg šampiona bilježi ozbiljne pomake, kao i sve veći broj zainteresovanih. Boxing kamp se nalazi u Ledenoj dvorani Skenderija, a treninzi su svaki radni dan od 19 do 20:30 sati.  Momenti su to kada novi talenti imaju priliku da uče od prvaka Evrope, te nadograđuju svoje vještine i sposobnosti. 


Već drugu godinu zaredom "Iron Puki Boxing Club" i Općina Stari Grad Sarajevo organizuju školu boksa za mlade sa područja Stari Grad. Kroz ovu školu u posljednje dvije godine je prošlo preko 100 mladih dječaka koji povremeno treniraju i oko tridesetak koji su redovni članovi sa područja općine Stari Grad.

- Zadovoljstvo nam je da mlade sklanjamo sa ulice, da ih učimo pozitivnim i pravim vrijednostima, a osim toga sve ovo je odlično za njihov razvoj kako mentalni tako i fizički kao i za samo njihovo zdravlje. Neki od naših dječaka su se i takmičili prošle godine na bokserskom turniru u Vogošći kao i na memorijalnom turniru Braća Kadić na Mojmilu. Nadamo se da ćemo kontinuiranim radom uspjeti u budućnosti napraviti neke nove šampione koji će predstavljati našu BiH na međunarodnoj sceni - ističe Edin Puhalo. 


BiH definitivno ima veliki potencijal za boks, a ulaganjem u ovoj sport i projekte poput ovog, a kojeg podržava općina Stari Grad i načelnik Ibrahim Hadžibajrić sigurno se daje primjer i za druge općine i nivoe vlasti.

- Moramo da mislimo da našu budućnost i mlade koji će doći poslije nas, jer u suprotnom nećemo imati mlade koji će se baviti ovim sportom - dodaje Puhalo. 

S mladima iz Iron Puki Boxing Club-a najviše rade treneri Edin Puhalo koji je dvostruki prvak Evrope u WBO federaciji i WBC prvak Mediterana, kao i Narcis Kalajdžić koji je viši sportski trener i glavni trener Edina Puhala.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto: Mirnes Mašić

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.