x

ISTRAŽIVANJE

S.ksualni terapeut: Muškarci i žene imaju različite koristi od s.ksa

Čak 74 posto muškaraca je u anketi odabralo ponuđeni odgovor da se zbog s.ksa osjećaju bolje sami sa sobom, ali i da se u nedostatku istoga osjećaju frustrirano.

Stručnjaci za s.ks tvrde da muškarci i žene imaju drastično različite koristi od s.ksa – čak i kada je s.ks užasan.

Naime, stručnjaci s IllicitEncounters.com, vodeće britanske web stranice za ljubavne afere, pokrenuli su istraživanje kako bi vidjeli postoje li razlike u tome što najviše žene i muškarci žele i očekuju od s.ksa.

Deset prednosti

- Nova studija otkrila je 10 prednosti koje i muškarci i žene tvrde da imaju od s.ksa - rekla je stručnjakinja za s.ks Džesika (Jessica) Leoni. Dok žene kažu da je najveća korist sreća, muškarci kažu da je s.ks najzabavnija stvar koju možete imati besplatno. Više od dvije trećine žena također se izjasnilo da su se nakon s.ksa osjećale bliže partneru, što je druga najčešća prednost koju su žene navele, a odabralo ju je između ponuđenih odgovora čak 68 posto žena.

Treća prednost seksa ženama je skretanje pozornosti sa svakodnevnih problema te rješavanja stresa. Čak 74 posto muškaraca je u anketi odabralo ponuđeni odgovor da se zbog s.ksa osjećaju bolje sami sa sobom, ali i da se u nedostatku istoga osjećaju frustrirano. Treće rangirana korist za muškarce je ta što je seks bio jedina stvar koja je nadmašila gledanje njihove momčadi kako pobjeđuje u sportu. Tu korist je odabralo 68 posto muškaraca.

Ključan za dobrobit oba spola

- Čini se da rezultati pokazuju da dobar s.ks zadovoljava fizičku potrebu muškaraca i emocionalnu potrebu žena. Jasno je da je dobar, redovni s.ks ključan za opću dobrobit oba spola. Ako ste u vezi s nekim s kim nemate dobar s.ks, možda je vrijeme da potražite nekog novog, to je surova istina otkrivena u ovim odgovorima - rekla je Jessica.

10 glavnih prednosti seksa za žene: čini ih sretnima, zbližavanje s partnerom, skreće pažnju sa stvari koje ih brinu održava ih zdravim i aktivnim, zabavno je, uzbuđenje spavanja s nekim novim i otkrivanja novog tijela s.ks popravlja raspoloženje, izvrstan bijeg od svakodnevice života, pomaže da bolje spavaju, zabavan način sagorijevanja kalorija.

10 glavnih prednosti s.ksa za muškarce: s.ks je najzabavnija stvar koju možete raditi na svijetu koja je besplatna, frustrirani su ako se ne s.ksaju redovno, čak je bolje nego gledati njihov tim kako pobjeđuje u sportu, najzabavniji oblik vježbanja, osjećaj koji dobiju kad spavaju s nekim novim, zbog dobrog s.ksa više cijene svog partnera, pomaže da bolje spavaju, čini da se osjećaju dobro sami sa sobom, izvrstan bijeg od pritiska posla osjećaju se pozitivnije nakon toga.

Izvor: avaz.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.