x

Slastičarna Lokmas u Sarajevu 3. juna otvara svoja vrata: Prvi i jedini u BiH donose lokmu, zalogaj raja iz Turske!

Dašak Istanbula stiže u Sarajevo i to u najljepši dio grada - na Baščaršiju u ulicu Kundurdžiluk 11. Sa namjerom da svojim građanima, kao i turistima ponudi nešto potpuno novo, sa originalnom recepturom iz prijateljske nam Turske, u Sarajevu će se 3. juna otvoriti Caffe slastičarna "Lokmas", dok je zvanični event 6. juna kada vas očekuje lijepo druženje. Prvi i jedini je ovo objekat u BiH koji donosi slasticu sa dvorova Sultana. Samo jedan zalogaj dovoljan je da vas odvede u potpuno novi svijet užitka.

Caffe slastičarna LOKMAS

Kundurdžiluk 11, Sarajevo, Bosna i Hercegovina

061 75 40 40

Za ponedjeljak, 3. juni najavljeno je otvorenje "Lokmasa" u Sarajevu, prve i jedine radnje u BiH gdje ćete moći kušati slasticu o kojoj ćete bez sumnje postati ovisni. Slatke muke od sada postaju još slađe budući da ćete tek sada spoznati pravi užitak kada je neka slastica u pitanju. I to ne bilo kakva - biće ovo prvi put da možete osjetiti slatki duh Istanbula. Zaboravite na sve slatko što ste do sada voljeli, jer jedinstveni ukus kakav do sada niste mogli probati osvaja s prvim zalogajem. 


Lokma je više od obične slastice. Veličanstven okus Turske sada je na dohvat svim posjetiteljima Baščaršije, a zalogajčići raja, kako se još nazivaju u Turskoj, donose vam potpuno novu notu slatka. U slastičarnoj "Lokmas" ćete moći probati ovaj specijalitet rađen na više načina. Ono što već sada možemo garantovati jeste da ćete s prvim isprobanim lokmama postati ovisni od istih i rado se vraćati na ovo mjesto. Želja za slatkim do sada vas je vodila do bilo kakve slastičarne, a "Lokmas" će se potruditi da ubuduće ne bude tako. Od sada će postojati želja za dolaskom isključivo na adresu Kundurdžiluk 11., a sve s namjerom da svoje nepce nagradite samo najboljim slasticama.


Inače dobro znana lokma u Turskoj sve više postaje popularna u zapadnim zemljama. Slastice se svježe spremaju na licu mjesta na osnovu tradicionalnog recepta tijesta. Vlasnica Samra ističe kako je prošla kroz obuku u Istanbulu, kao i svi koji će raditi u izradi ove slastice, a upravo tamo je od gospodina Evela, poslovnog partnera i vlasnika Lokme Stop dobila veliku podršku u ovom značajnom projektu i otvorenju objekta u Sarajevu. Uvjerena je da će slastice koje se prže i pune najkvalitetnijom čokoladom, te prelivaju uz priloge po meniju ili vašoj želji, probuditi najljepše užitke u vama. Dodaje i kako se rade u više varijacija - čokoladna bomba ili eventualno neka blaža opcija s prilogom voća i sladoleda.


- "Ljubav prema slasticama i novitetima su me odveli u Istanbul. Našem gradu je nedostajalo čari turskih slastica", ističe vlasnica prve i jedine slastičarne s lokmama u BiH. Ona je magistar komunikologije, PR, višestruki državni šampion u latino plesovima,  a sada trenira brazilski jiu jitsu. Pored svega navedenog najveća ljubav su joj ipak slastice, pa se tako rodila ideja za otvaranjem jedne ovakve slastičarne u Sarajevu. Nakon što je znanje za spremanjem originalne lokme stekla kroz obuku u  Istanbulu,  san je pretvorila u javu, čega će postati svjesna naročito 3. juna kada je zakazano otvorenje.


"Lokmas" u Sarajevu čeka na vas da zadovolji sve vaše ukuse. Duh Istanbula sa lokmom je u srcu starog orijenta BiH. Ne dopustite da vam drugi prepričavaju da savršena slastica zaista postoji, već budite među prvim koji će je kušati. Svi ste dobrodošli 3. juna u prvi i jedini objekat lokmi u BiH, odnosno 6. juna kada vas očekuje zvanični event.

Caffe slastičarna "Lokmas" je i na društvenim mrežama: 

- Facebook: https://www.facebook.com/lokmas.sarajevo/

- Instagram: https://www.instagram.com/lokmas.sarajevo/

Kontakt: 061 75 40 40

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.