x

Novac čini svoje

Slavni klub mislio da je završio veliki transfer sve dok nije uletio Newcaste sa duplo većom ponudom

U ovom trenutku samo nekolicina klubova može ponuditi novca za nekog igrača kao što to može uraditi Newcastle United.

Da slavnim klubovima i istinskim velikanima evropskog fudbala neće biti lako da se takmiče sa Newcastlom na svojoj koži je osjetio Milan.

Rossoneri već mjesecima rade na dovođenju Svena Botmana iz Lillea. Prvaku Italije treba pojačanje u odbrani i glavna meta je upravo 22-godišnji Nizozemac.

U Milanu su čak mislili da su završili posao sa ponudom 30 miliona eura, sve je bilo dogovoreno i sa igračem i sa njegovim menadžerom.


Nakon toga je na scenu stupio Newcastle Uniteda sa praktično duplo većom ponudom koju će Lille objeručke prihvatiti.

Naime, kako izvještava Sky Sport, Svrake su za Botmana spremne ponuditi između 50 i 60 miliona eura. Ponuda s kojom se Rossoneri definitivno ne mogu takmičiti.

Newcastle United želi nagli uspjeh i u planu je stvaranje konkurentnog tima pa i ne čudi zašto su krenuli po najbolje igrače iz klubova koji i ne igraju važnu ulogu u evropskom fudbalu.


Inače, Botman slovi za jednog od najboljih mladih štopera današnjice. U Lille je stigao prije dvije godine iz mladog tima Ajaxa za 8 miliona eura i već sada se može reći da će francuski klub na njemu zaraditi ogroman novac.

S obzirom na vrlo izvjesni izostanak dovođenja Botmana, u Milanu su se okrenuli drugim opcijama. Sada je prva meta Glesion Bremer.

Brazilski štoper je prošle sezone eksplodirao u dresu Torina i za njegovo dovođenje je spremna ponuda od 25 miliona eura. Iznos koji bi trebao biti dovoljan.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.