x

Bomba sa Apenina

Slavni Lazio želi fudbalera Sarajeva!

Iako je još uvijek sve na dugom štapu Serija A bi mogla biti bogatija za još jednog fudbalera iz BiH koji bi u italijansko prvenstvo direktno stigao iz Premijer lige. 

Rijetki fudbaleri iz BiH su direktno iz Premijer lige otišli u neku od Liga petica, a među njima bi mogao biti i Selmir Pidro.

Italijanski mediji bliski dešavanjima u Laziju su sinoć objavili vijest da je slavni rimski klub zainteresovan za dovođenje fudbalera FK Sarajevo.


Sportski direktor Igli Tare želi dovesti igrače koji bi mogli biti "projekat budućnosti", a na listi se nalazi i 22-godišnji Pidro.

Pidro se prije duže od godinu i pol teško povrijedio. Tada je morao operisati koljeno, pauzirao je nekoliko mjeseci. Uspio se oporaviti, a u minuloj polusezoni je pokazao da se radi o zaista dobrom igraču.


Bugojanac je pružao odlične partije u dresu Sarajeva. Na nivou je bio i u evropskim mečevima, a i impresivna je bila i njegova partija za mladu reprezentaciju u pobjedi nad vršnjacima iz Belgije (3:2) kada je upisao i asistenciju.

Inače, Pidro ima čvrst ugovor sa Sarajevom do 2024. godine pa će Lazio ukoliko pokaže ozbiljniji interes morati pokucati i na vrata u Titovoj 38b.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.