x

Sljedeći Volkswagen biće ID.Golf?

Neki izvještaji iz Njemačke su prethodnih mjeseci sugerisali da bi aktuelni Volkswagen Golf mogao da bude i posljednji jer se kompanija fokusira na električna vozila.

Međutim, u novom intervjuu za britanski Autocar, generalni direktor Volkswagen putničkih automobila Tomas Šefer je sugerisao da to nije slučaj.

Kako je napomenuo, "Ne bismo napustili ime Golf, nikako." Šefer je dalje objasnio: "Imamo legendarna imena brendova, Golf i GTI. Bilo bi ludo pustiti ih da umru." Međutim, imena bi mogla da se malo promijene tako da bi model sljedeće generacije sa električnim pogonom potencijalno mogao da postane "ID.Golf."


S tim u vezi, postavlja se pitanje šta će biti sa ID.3. Šefer tvrdi da postoji prostor da se oba modela prodaju jedan pored drugog jer ID.3 "nikada nije bio nasljednik Golfa, više je Golf Plus."


ID.Golf bi mogao da da se smjesti ispod ID.3, dok bi ID.Golf GTI i eventualni ID.Golf R mogli da se dopadnu entuzijastima.

Takve promjene su međutim još daleko jer Volkswagen radi na restilizovanom Golfu, a očekuje se da će model osme generacije ostati u prodaji još pet ili šest godina, piše Autoblog.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.