x

IDEJE

Smeđa maskara ženama sa ovom bojom očiju stoji savršeno

Može otvoriti potpuno novi svijet opcija za šminkanje


Složit ćete se da većina koristi crnu maskaru i da mnogi ne znaju da ona ne mora da bude samo crna. Ideja o korištenju smeđe maskare obično je rezervirana za minimalistički izgled šminke i rijetko se smatra opcijom.

Prirodan izgled trepavica

Dok su jedni mislili da plave oči i svijetle trepavice znače da će im tamnije crne maskare biti neophodne da "ožive" lice, drugi su mislili da su svjetlije smeđe maskare rezervirane za one sa svjetlijom kožom i svjetlijom kosom.

Postavlja se pitanje: Ko treba da nosi smeđu maskaru? Odgovor može zapravo da zavisi od vaše boje očiju. Pošto smeđa maskara ima sposobnost da vaše trepavice izgledaju prirodnije, može da učini da se određene boje očiju zaista njome i istaknu.

Novi svijet

Iako su smeđe oči najčešća boja očiju na svijetu, uparivanje sa smeđom maskarom može stvoriti monohromatski izgled koji omogućava vašoj boji očiju da se posebno istaknu. Pošto će maskara biti suptilna omogućava vašim očima da zapravo budu upečatljivije.

Smeđa, odnosno braon maskara, možda izgleda kao jednostavna i suptilna promjena, ali može otvoriti potpuno novi svijet opcija za šminkanje. Također, nikad ne znate kako će izgledati na vama i vašim očima dok ne probate.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.