x

BRITISH OPEN

Snookerista Mark Allen jedva savladao ženu zbog koje se htio ubiti, ona mu odbila pružiti ruku

Na otvaranju British Opena u snookeru Mark Allen je slavio rezultatom 3:2 protiv svoje bivše djevojke, Reanne Evans.

"Ples kuglica" je spojio bivše partnere u prvom kolu British Opena, a meč je privukao mnogo pažnje zbog načina na koji su se Evans i Allen rastali.

Igrač iz Sjeverne Irske je godinama patio za Reanne, priznao je da je razmišljao o samoubistvu te je propuštao treninge i turnire. Ipak, sve je ostavio iza sebe.

Zanimljivo, Allen je teškom mukom izborio preokret jer je Evans imala prednost. Igrač iz Sjeverne Irske je važio za velikog favorita protiv bivše partnerice s kojom ima i 14-godišnju kćerku.


Interesantna scena desila se i na početku meča, pošto je Allen pružio ruku bivšoj partnerici, na što nije dobio odgovor, iako je praksa da se igrači rukuju na startu duela, kao i prije odlučujućeg framea.

Evans i Allen su se sastali prvi put u profesionalnoj karijeri, a sjevernoirski takmičar je poručio kako se ne želi ponovo sastati sa bivšom djevojkom.


"Igrala je mnogo bolje od mene, ali sam napravio odličan break za pobjedu. Ubacivala je neke nevjerovatne kugle i zaista nije imala sreće da dobije rezultatom 3:1. Bilo je užasno igrati protiv nje. To nije nešto kroz šta želim prolaziti često, ali morali smo probati proći kroz to i ostati profesionalci koliko god je to moguće. Mislim da smo to učinili veoma dobro", rekao je Allen nakon meča.

Podsjetimo, British Open se vratio u snooker kalendar nakon 17 godina. Turnir se igra u Morningside Areni u Leicesteru.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.