x

plemićima velika tri boda

Šok na Koševu: HŠK Zrinjski pobijedio FK Sarajevo i pokazao da ne odustaje od borbe za titulu!

Sarajevo je u derbiju 24. kola Premijer lige dočekalo Zrinjski, a na kraju su gosti slavili veoma važnu pobjedu rezultatom 0:1.

Prvo poluvrijeme duela na Koševu nije donijelo gotovo ništa vrijedno spomena.

Oba tima su imala svoje periode igre u kojima su imali veći posjed lopte, ali nisu uspijevali stvoriti pravu šansu pred protivničkim golom.

Tek u finišu prvog dijela Sarajevo je stvorili dvije dobre šanse. U 38. minuti meča Miloš Stanojević dobro šutra, golman Zrinjskog Brkić brani, a zatim u narednom napadu Amar Rahmanović iz dobre pozicije loše gađa glavom.

Do kraja prvih 45 minuta nismo vidjeli apsolutno ništa i na odmor se otišlo bez golova (0:0).

Zrinjski je iz prve šanse na utakmici poveo. Igrala se 52. minuta kada Staniša Mandić koristi grešku odbrane Bordo tima i pogađa za 0:1.

Sarajevo je moglo izjednačiti već u narednom napadu. Hebibović je snažno šutirao iz slobodnjaka, ali je Brkić sjajno odbranio i spasio je svoj tim.

Prepustio je potom tim Blaža Sliškovića loptu igračima Sarajeva. Bordo tim se nije uspijevao stvoriti pravu šansu, a Plemići ću se potpuno povukli i šanse su čekali iz kontri.

Tek u 77. minuti domaći stvaraju novu šansu. Velkoski je loše šutirao iz odlične pozicije i propala je dobra prilika za izjednačenje.

Do kraja se Plemići uspijevaju odbraniti. Nisu dopustili Bordo timu da napravi previše ispred njihovog gola i došli su do tri boda sa kojima su se vratili u borbu za titulu. Sada su samo šest bodova iza Sarajeva.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.