x

ŠOK PROGNOZA! SNIJEG NA BALKANU U UTORAK! Ledeni talas sa Arktika donosi NAGLO ZAHLAĐENJE! (TABELA)

Ove nedjelje uživali smo u ljetnjim temperaturama, sunčali se na 30 stepeni koliko je bilo u gradovima, a već sljedeće možemo slobodno da vadimo jakne, pa čak i kape i rukavice!

Ljubitelji zime obradovaće se već u utorak, kada se prognozira jak snijeg na planinama.

Naime, prema prognozi koju je objavila YR, na Balkan ne samo da stiže znatno zahlađenje, već i snijeg na planinama!


Što se tiče Kopaonika, velike padavine predviđaju se već u utorak, kada se očekuje formiranje čak 11 milimetara snijega, a padaće sve do četvrtka! Najniža temperetura na ovoj poznatoj planini očekuje se u petak, kada će biti nevjerovatnih minus šest!

  Na Zlatiboru biće 1 stepen u četvrtak i susnježica, dok će na Staroj planini biti bez padavina, ali će se temperatura kretati oko 2 stepena.


Kada je riječ o Beogradu, u subotu sunčano i veoma toplo. Temperatura do 30°C. Krajem dana prolazno naoblačenje i zahlađenje, uz manje uslove za kišu i pljuskove sa grmljavinom, ali se prolazno očekuje jak sjeverozapadni vetar i osjetniji pad temperature.

U nedjelju hladnije, temperatura do 24°C. Nakon oblačnog jutra, tokom dana sunčano. Početkom sedmice jaka promjena vremena.

Najniža temperatura je najavljena za sljedeći petak, kada će biti samo 7 stepeni! Naredne nedjelje uglavnom suho vrijeme, osim srijede i četvrtka, kada je najavljena kiša.

Kako javlja meteo portal "Sever Weather Europe", iduće sedmice sa sjevera će nad našim kontinentom doći do snažnog prodora vazdušne mase s Arktika koji će se proširiti nad velikim dijelom Evrope.

 (Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.