x

Slavlje tima iz Srebrenika

Šok u Skenderiji: Gradina pobijedila Bosnu Royal

Košarkaši Gradine iz Srebrenika pobijedili su večeras u Skenderiji Bosnu Royal 71:74 u 2. kolu košarkaškog prvenstva BiH.

Za razliku od prošlog kola kada su nekoliko kilometara dalje na Grbavici deklasirani od Sparsa, Gradina je ovog puta odigrala mnogo bolji meč i na kraju su upisali veliku pobjedu.


Krenulo je loše po goste. Bosna Royal je već u prvoj dionici stvorila 13 poena prednosti (29:16), a ista razlika je bila i na poluvremenu gdje je domaći tim otišao rezultatom (47:34).

Međutim, u nastavku meča Gradina igra zaista odlično. U trećem periodu su igrali sjajno, ovaj dio igre su dobili (11:20) i potpuno su se vratili u meč nakon 30 minuta igre, 58:54.


Serijom od 8:0 gosti iz Srebrenika su otvorili posljednji period i prešli su u vodstvo u ovom duelu (58:62). Igrači Bosne Royal su u tim trenucima izgledali izgubljeno i nisu imali pravih rješenja u napadu i Gradina na dvije minute do kraja odlazi na plus sedam, 64:71.

Bosna se nije predavala. Pet vezanih poena Došena ih vraća u igru, ali je zatim Prskalo pogodio trojku i završio je posao u ovom meču za konačnu pobjedu Gradine.


Goste su do trijumfa vodili Adi Sarajlić i Dejan Bjelić sa po 21 poenom, dok je kod Bosne Royal Atif Durak ubacio 18.


(Sport Sport)

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Želiš da nađeš ženu za jednu noć? Hajde na = = > > www.Hotmiss.top