x

ŠOKANTAN PISMENI RAD DEVETOGODIŠNJAKA IZ SARAJEVA: Šetao sam mirno ulicom, ubijao bebe u kolicima...

Redakcija portala Aura.ba došla je do zanimljive informacije iz jedne Osnovne škole iz Sarajeva. Radi se o pismenom radu devetogodišnjaka (čiji identitet nećemo otkrivati), učenika trećeg razreda koji je svojom pismenom vježbom sablaznio drugare, nastavnike, pedagoge, direktora škole pa i svoje vlastite roditelje.

Učenici ovog razreda su naime, kako dobro obaviješten izvor (prosvjetni radnik)  iz ove škole kojemu je na uvid i analizu takođe dat ovaj rad, dobili zadatak da u toku časa napišu rad na temu: ``Ja u mašti...``

 

Rad ovog učenika započeo je ovako:

 

``Jednog dana sam izašao iz kuće da prošetam. Sreo sam jednu ženu kako u kolicima vozi svoju bebu. Bebu sam ubio i nastavio se šetati dalje. Zatim sam se vratio pa ubio i majku djeteta, da ne ostaju svjedoci. Nastavio sam mirno šetati, pa sam sreo još jednu bebu. I nju sam ubio. Pa još jednu. Sve sam bebe poubijao. Onda sam došao kući i ugledao svoju nanu. Pošao sam i nju da ubijem, ali su naišli moji roditelji...``

 

Na ovom dijelu je, kako dobro upućen izvor portala Aura.ba saznaje, zazvonilo za kraj časa. Učenik je napisao da nije stigao dovršiti svoj rad, te ga je predao nastavnici. Ona je, pročitavši rad, svoj šok podijelila sa kolegama, pedagozima i dječakovim roditeljima. Oni su savjetovali sljedeće - dati dječaku rad da ga dovrši!

 

Rečeno - učinjeno.

 

U nastavku svog rada, dječak je napisao sljedeće:

 

``Izašao sam kroz prozor da me roditelji ne vide, pa sam ubio nanu. Zatim sam ubio i roditelje. Na kraju sam sve poubijao, ostao sam sam na svijetu``.

 

Rad ovog učenika nije ocijenjen, ali je s njim obavljen razgovor, u kojem je dječak rekao da se samo šalio i da je njegova mašta u kojoj ubija sve oko sebe - rezultat nekakvog crtića koji je gledao.

 

Ono što je najviše zaprepastilo sve one kojima je rad došao u ruke - je mirnoća dječaka koji mirno, opušteno i sa osmijehom na licu šeta ulicama i ubija sve oko sebe. A pritom ima samo devet godina!

 

U ponedjeljak nam je obećana zvanična izjava o ovome događaju, prenosi Aura.ba i savjetuje roditeljima da obavezno prate kakvu programsku shemu njihova djeca prate na TV-u.

 

Izvor: Aura.ba