x

Ispravka: Nije istina da Trump nije rođen u Americi i da mu je pravo ime Ibrahim!

NAPOMENA: 
Portal Ekskluziva.ba je preuzeo vijest sa Avaza pod naslovom: "Šokantna tvrdnja: Trump nije rođen u Americi i pravo ime mu je Ibrahim!" Portal Raskrinkavanje.ba je uradio analizu te naš članak ocijenio kao "prenošenje lažnih vijesti". "Laž je krenula sa pakistanske televizije „Neo News“, koja je prva objavila prilog sa navodom da je Donald Trump rođen u muslimanskoj porodici u Sjevernom Vaziristanu, u Pakistanu, 14. juna 1946. godine, i da je njegovo pravo ime Davud Ibrahim Khan".

Kada je u pitanju Donald Trump, vijest da ni on nije rođen u SAD-u pojavila se u oktobru 2016. godine.

Laž je krenula sa pakistanske televizije „Neo News“, koja je prva objavila prilog sa navodom da je Donald Trump rođen u muslimanskoj porodici u Sjevernom Vaziristanu, u Pakistanu, 14. juna 1946. godine, i da je njegovo pravo ime Davud Ibrahim Khan, piše Raskrinkavanje.

Jedina tvrdnja koja je tačna u moru laži jeste da je Trump zaista rođen 14. juna 1946. godine, ali u Queensu, u New Yorku, i da je dobio ime Donald John Trump, o čemu postoje mnogi dokazi.

Ove konkretne lažne navode o porijeklu Donalda Trumpa raskrinkao je i „Snopes“ svega mjesec dana nakon što su se prvi put pojavili u javnosti. Kao dokaz da je Trump rođen u SAD-u, “Snopes” je priložio fotografije iz njegovog djetinjstva, a koje su nastale u New Yorku. Također, Trump je 2013. godine objavio i svoj rodni list.

Izvor: Raskrinkavanje.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.