x

Šokantne satelitske snimke Bejruta prije i poslije eksplozije!

Razorna eksplozija pogodila je u utorak glavni grad Libanona, Bejrut, a šteta koja je ostala nakon eksplozije nevjerovatna je.

Žrtve se broje u desecima, ozlijeđenih je nekoliko hiljada, a brojne zgrade porušene su, kao i krovovi razrušeni, što se jako dobro vidi i na satelitskim snimkama snimljenim nakon eksplozije.

Gotovo sve zgrade u blizini eksplozije razrušene su do temelja ili su u najmanju ruku značajno oštećene, a nekoliko građevina potpuno je obrisano sa Zemlje te se na njihovom mjestu nalazi samo krater.


Na jednom mjestu izgleda i kao da je brod od eksplozije bačen na obalu!

- Oko 2.750 tona amonij nitrata nalazilo se u skladištu u luci u Bejrutu koje je eksplodiralo u utorak pri čemu je preko 70 ljudi poginulo, izjavio je libanonski premijer Hassan Diab.

- Neprihvatljivo je da teret amonij nitrata, oko 2.750 tone, bude oko šest godina u jednom skladištu bez ikakvih zaštitnih mjera - rekao je Diab pred Vrhovnim vijećem obrane na izvanrednom sastanku.


Amonijev nitrat je kemijsko gnojivo i također sastavni dio eksploziva.

- Nećemo znati za odmor dok ne pronađemo odgovorne za to što se dogodilo - obećao je libanonski premijer.

Vrhovno vijeće obrane je "preporučilo" vladi da proglasi "izvanredno stanje" na dvije sedmice u Bejrutu.

Tijekom tog razdoblja "vrhovna vojna vlast bit će zadužena za sva pitanja vezana za sigurnost", navodi se u priopćenju Vrhovnog vijeća obrane.

.

.

.

.

.

Izvor: 24sata.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.