x

Trenutno je bez angažmana

Solskjaer sve bliži otkazu, a Ronaldo odmah preporučio čelnicima kluba koga da dovedu za trenera

Francuski stručnjak Zinedine Zidane trenutno je bez angažmana nakon što je ljetos napustio Real Madrid.

Zidane je odlučio na kraju prošle sezone da je vrijeme da napusti kraljevski klub i potraži novi izazov u svojoj karijeri.

Mnogi smatraju da je Zidaneov glavni cilj da postane novi selektor reprezentacije Francuske, ali to bi se moglo desiti tek nakon završetka Svjetskog prvenstva u Kataru naredne godine.

Zidane se čak povezivao i s Newcastleom, ali je u startu odbio odlazak na St. James Park i navodno je poručio čelnicima ovog kluba da je fokusiran trenutno na odmor.


Jasno je da on čeka pravu ponudu, a engleski mediji jutro su objavili da bi ona uskoro mogla "pokucati" na Zidaneova vrata.

Navodno, Zidane je jedan od kandidata za trenera Manchester Uniteda jer se sve više špekuliše o tome da će Ole Gunnar Solskjaer dobiti otkaz na klupi Crvenih đavola.


Mirror je objavio da je Manchester United već stupio u kontakt s Zidaneom i to zbog toga što im je to preporučio Cristiano Ronaldo koji očito vjeruje da bi francuski stručnjak bio odličan izbor za ovaj klub.

Solskjaer ne bilježi baš najbolje rezultate s Unitedom ove sezone i ukoliko se to ne promijeni neće biti iznenađenje ako u narednom periodu dobije otkaz. No, da li će baš Zidane biti taj koji će ga zamijeniti ostaje nam da vidimo.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.