x

OSTALI SPORTOVI

SP u rukometu: Njemačka rastužila Nizozemsku i Srbiju

Rukometaši Njemačke pobijedili su Niozozemsku sa 33:26 (15:12), izborili su plasman u četvrtfinale, pridružili su se selekcijama Francuske, Španije, Švedske, Egipta, Norveške, a slobodno se može reći i Danske, koja je slavila protiv SAD sa 33:24 (18:10).


Okršaj Njemačke i Nizozemske, sa nestrpljenjem i zebnjom su očekivali ljubitelji rukometa u pomenutim zemljama, ali i u Srbiji, jer je pobjeda Nizozemske ostavljala Srbiju u borbi za mjesto u četvrtfinalu, ali….

Ali, Njemačka je odigrala sjajna meč, dobila je prvo poluvrijeme sa 15:12, a drugo odigrala još jače i agresivnije. Prevagu na tasu Njemačke, doneli su Knorr sa devet, Groetzki sa pet, Golla sa četiri gola. Kod Nizozemsek, Smits je postigao šest, a Steins četiri gola.

U posljednjoj rundi, snage će odmeriti Srbija i Nizozemska, a meč je od velikog značaja, ne može da donese mjesto u četvrtfinalu, ali može mjesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre.


Danska je u laganom ritmu savladala SAD, četvrtfinale može da izmakne Dancima jedino u slučaju da dožive poraz od Egipta, a da Hrvatska deklasira Bahrein sa više od 20 razlike….

Grupa 3: Srbija – Argentina 28:22, Norveška – Katar 30:17, Njemačka – Niozemska 33:26. Posljednje kolo: Srbija – Nizozemska, Njemačka – Norveška, Katar – Argentina.



Izvor: n1info.ba



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.