x

ROLAN GAROS

Španac namučio Đokovića: Svađanje i psovanje publici, vraćanje iz ponora, ali na kraju slavlje

Srbijanski teniser je imao dosta problema u ovom meču, ali se na kraju on radovao

Novak Đoković teškom mukom se plasirao u naredno kolo Rolan Garosa. Đoković je slavio u tri seta, ali se dobro mučio u prva dva, prije nego što je uspio slomiti Alehandra Davidoviča Fokinu (Alejandro Davidovich). Rezultat na kraju meča je glasio 7:6 (4), 7:6 (5), 6:2 u korist srbijanskog tenisera.

Nije dobro krenulo za Đokovića. U prvom setu je dva puta morao vraćati izgubljeni brejk.

Davidovič Fokina je u prvom setu imao čak i servis za set, ali nije uspio osvojiti svoj set. Riješio je taj set u taj-brejku Novak Đoković. Nakon toga je imao vremena da se i posvađa i opsuje publici.

Drugi set je fenomen sam za sebe. Fokina je poveo 0:2, da bi Đoković napravio seriju od tri gema, od kojih su dva bila na servis Fokine. Kada se očekivalo da prelomi set, on je ponovo izgubio brejk.

Ponovo je to uradio pri rezultatu 4:4 i imao servis za osvajanje drugog seta. Međutim, on je ponovo odlutao u glavi i dopustio protivniku da izjednači.

Nakon toga je u 12. gemu drugog seta dopustio čak i protivniku da dođe do set lopte, ali je i drugi set otišao u taj-brejk. Đoković je ponovo bio smireniji i tako poveo sa 2:0 u setovima.

Treći set nije bio uzbudljiv ko prethodna dva. Đoković je u drugom gemu napravio brejk i tu je prednost držao do samog kraja meča, ponajviše zahvaljujući odličnom servisu.

Đoković će u narednom kolu igrati sa boljim iz duela Huan Pablo Variljas (Varillas) - Hubert Hurkač (Hurkacz).


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.