x

Ima velikih problema s povredama

Španci izračunali koliko je Hazard koštao Real Madrid za svaku odigranu minutu

Eden Hazard je na ljeto 2019. godine stigao kao veliko pojačanje u Real Madrid iz Chelseaja, ali su tada krenuli problemi s povredama.

Hazard je propustio veći dio prošle sezone zbog povreda, a ni ove mu ne ide baš kako je planirao. Belgijanac se i nedavno ponovo povrijedio i odsustvovat će s terena, a to je već osma povreda za nešto više od godinu dana otkako je u Realu.

Od svog dolaska na Santiago Bernabeu uspio je postići samo tri gola, te upisati četiri asistencije. Hazard je do sada propustio čak 36 utakmica Real Madrida i sigurno je da nije ni mogao sanjati da će imati toliko problema s povredama.


Prošle sezone je odigrao tek 22 utakmice, a ove je upisao šest nastupa za kraljevski klub. Španski mediji su čak izračunali koliko Hazard zarađuje po minuti otkako je u Real Madrid.


S obzirom da je odigrao tako malo mečeva Hazard je košta Kraljeve nevjerovatnih 72.000 eura za svaku minutu koju je do sada proveo na terenu. Uz to transfer je iznosio 100 miliona eura, ali trenutno se čini da bi Hazard mogao biti veliki promašaj Real Madrida.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.