x

MALTEŽANI TVRDE NAKON 35 GODINA

ŠPANCI NAS DROGIRALI Žestoke optužbe: Neki čovjek ušao je u svlačionicu s tanjirom limuna...

Bivši igrači i treneri reprezentacije Malte tvrde da su ih Španci drogirali na poluvremenu nogometne utakmice, koja je odigrana prije više od 35 godina. Navodni incident se dogodio 1983., kada su se u posljednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo susreli Španija i Malta, prenosi B92.

Malta, naravno, nije imala šanse da se kvalifikuje na Euro 1984, a Špancima je bila potrebna pobjeda od barem 11 razlike za prolaz. S obzirom na to da je "Furija" u prethodnih sedam mečeva postigla samo 12 golova šanse domaćih nisu bile prevelike.

- Španci ne bi mogli da daju 11 golova ni djeci - prije meča se našalio tadašnji golman Malte Džon Boneli. Maltežani su odigrali solidno prvo poluvrijeme koje se završilo 3:1 u korist Španaca. No, tadašnji selektor Malte Viktor Skeri sumnja da su igrači u poluvremenu unijeli nešto u organizam i da je to doprinijelo raspadu u drugom dijelu, pa su Španci na kraju slavili sa 12:1 i prošli na EP.


- Neki mali čovjek, obučen u bijelo, ušao je u svlačionicu s tanjirom limuna i svi igrači su uzeli po polovinu. Poslije sam pitao doktora da igrači slučajno nisu bili drogirani jer su se totalno pogubili u drugom poluvremenu - rekao je Skeri.

Dodao je da je svjestan da nikada neće saznati istinu jer dokaza nema, a i ne očekuje da bi Španci stvarno to otkrili. - Bili smo kao pijani. Kao da smo izašli u provod i onda zaspali - rekao je bivši reprezentativac Malte Silvio Demanuele.  

Nakon ovih optužbi oglasio se Nogometni savez Španije. - To je bila jedna od najznačajnijih utakmica koje smo odigrali. Neko pokušava da baci ljagu na španski fudbal i naš savez ima obavezu da se odbrani na sve načine od ovako gnusnih, neosnovanih napada - navodi se u saopćenju.


(Sport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.